Asgardialı olmanın bedeli

Tarihin ilk uzay ülkesi olarak 2016 yılında kurulan Asgardia, vatandaşlık için talep edeceği yıllık ücrete karar verdi.

Giriş Tarihi: 14.11.2018 16:09 Güncelleme Tarihi: 14.11.2018 17:16

İsmini İskandinav mitolojisinden alan, web sayfasındaki bilgilere göre, "Yeryüzünde bulunan diğer ülkelerin kısıtlamalarından bağımsız, özgür yaşama ortamı" sunmayı vaat eden uzay ülkesi Asgardia, artık vatandaşlık için yıllık ücret talep edeceğini açıkladı.

Asgardia Parlamentosu Başkanı Lembit Öpik, vatandaş olmak isteyenlerin artık 100 Avro tutarında yıllık ücret ödemesi gerektiğini açıkladı. Bir sonraki adımlarının uzaya yerleşmek olduğunu açıklayan Başkan Öpik, ödenecek ücretin bu amaçları doğrultusunda büyük bir destek olacağını ifade etti.

Parlamentoda alınan karara göre, Asgardia vatandaşlığına yeni başvuracak olan kişiler, başvuruyu takip eden 30 gün içerisinde vatandaşlık ücretini ödemek zorunda. Vatandaşlığı bulunanlar ise ücretlerini her hangi bir zamanda ödeyebilecekler. Vatandaşlık ücreti ödemeyi kabul etmeyenlerin tüm vatandaşlık hakları askıya alınacak.

Asgardia'nın resmi web sitesinde yer alan verilere göre toplam 280 bin Asgardia vatandaşı yer alıyor zirvede ise 40 bin üyenin vatandaşlık aldığı Türkiye var.

BİZE ULAŞIN