YouTube protesto edecek mi?

YouTube'un CEO'su Susan Wojcicki, YouTube'un geleceğinin AB'nin yeni yasa değişikliği sebebiyle tehlikeye gireceğini savunuyor.

Giriş Tarihi: 10.11.2018 13:35 Güncelleme Tarihi: 10.11.2018 17:16
Avrupa Birliği, telif hakları ile ilgili bir yasa değişikliği üzerinde çalışırken; bu durum, telif hakları konusunda yeni bir sayfa açılması anlamına geliyor. YouTube CEO'su Susan Wojcicki, yeni yayınladığı bir açık mektupta, yasa değişikliğinin video içerik paylaşımlarına büyük kısıtlamalar getireceğini açıkladı. Wojcicki, üç aylık periyotlarla yayınladığı açık mektuplarının sonuncusunda: "AB'nin telif haklarıyla ilgili yapmayı planladığı yasa değişikliğini protesto edin" dedi. Bu yasanın YouTube'un gelecek planlarını olumsuz etkileyeceği düşünülüyor.



YouTube'un CEO'su Wojcicki: "Telif Hakları Yasa Tasarısı'nın 13'üncü maddesi, kanal sahiplerinden siz sıradan kullanıcılara kadar herkese, YouTube ve benzeri platformlara video yükleme engeli getirecek" ifadelerini kullandı.Diğer tarafta AB de karşıt açıklamasında: "Yasa çıkarma süreciyle ilgili yararlı ve yapıcı bir katkıda bulunmak isteyen herkese kapımız açık. Ancak bu süreci, AB'nin internete karşı olduğuna dair iddialar ileri sürmek için kullanmak tam bir saçmalıktır. AB Komisyonu'nun hedefinde YouTube ve başka platformların kullanıcıları yok. Onlar bugüne kadar yaptıkları gibi, bundan sonra da örneğin tarifler ya da başka kreatif içerikleri platformlara yüklemeye devam edebilecek. Amacımız, telif sahiplerinin haklarının korunması ve içerikleri karşılığında daha iyi ücret almalarının sağlanması. AB ülkeleri ve AB Parlamentosu, halen bu konuda dengeli bir reform yapılması yönündeki çalışmalarını sürdürmektedir."

YouTube ve AB arasındaki söz düellosunun sonunda, Wojcicki'nin sadece istenmeyen sonuçlara dikkat çekmek istediğini açıklayarak tartışmayı sonlandırdı.

BİZE ULAŞIN