Ay'a ayak basacak ilk turist

Geleceği şekillendirmek için her gün yeni bir projeyle karşımıza çıkan Elon Musk ve şirketi SpaceX, Ay'a göndereceği ilk turistin kimliğini açıkladı.

Giriş Tarihi: 18.09.2018 10:55 Güncelleme Tarihi: 18.09.2018 11:01
Elon Musk yaptığı açıklama ile SpaceX'in dev uzay gemisi BFR'ı yeniden tanıttı. Asıl gündemimizi meşgul eden ise şirketin Ay'a düzenleyeceği ilk insanlı görevin başrolünü öğrenmiş olmamız.

İnsanlık tarihinde Ay'a ayak basan ilk turist Japon iş adamı Yusaku Maezawa oldu. Uçuşun 2023 yılında gerçekleşmesini beklerken, bir aksilik olmazsa tarihe geçeceğini de ekleyelim. Peki kim bu Yusaku Maezawa? 42 yaşında ünlü bir girişimci olan Yusaku Maezawa, Forbes verilerine göre tam 2.9 milyar dolarlık bir servete sahip. Zozotown isimli bir giyim markasına sahip. Maezawa, aynı zamanda bir sanat koleksiyoneri olarak tanıtılıyor.



Yusaku Maezawa, Jean-Michel Basquiat'ın 1982 yılında çizdiği bir tabloyu geçtiğimiz yıl 110 milyon dolar ödeyerek satın almış ve adından söz ettirmişti. Maezawa, "#dearMoon" isimli bir proje başlatarak 2023'te kendisiyle beraber 8 farklı sanatçıyı daha Ay'a götürmek istiyor. Ressam, müzisyen, mimar, heykeltraş, yönetmen veya moda tasarımcısı gibi sanatçılar için de tüm koltukları satın alan iş insanı, sanatçıların Ay seyahati dönüşü yaratacakları eserlerle insanlığa ilham olmalarını istiyor.

BİZE ULAŞIN