Uzayda sabotaj

NASA'nın duyurduğu hava sızıntısı meselesiyle ilgili Rusya ilginç bir karşılık verdi. Sabotaj mı?

Giriş Tarihi: 05.09.2018 09:32 Güncelleme Tarihi: 05.09.2018 09:33
NASA, astronotları Uluslararası Uzay İstasyonu'na taşıyan modüllerden birinde hava sızıntısı gerçekleştiğini açıklamış ancak problemin çözüldüğünü ve herhangi bir problem ya da hasar olmadığını da belirtmişti. Yaz başında ISS personelini istasyona taşıyan "Soyuz MS-09" adlı modülde gerçekleşen sızıntının sebebi ise modülün 'büyük ihtimalle bir gök cismi' sebebiyle hasar alması olarak tahmin edilmişti.

Rusya ise olaya daha farklı bir açıklama getirerek meseleyi ilginç hale getirdi. Rusya cephesinden yapılan açıklamaya göre bu sızıntıya sebep olan hasar 'insan eliyle' yapılmış. Rus Uzay Ajansı Roscosmos'un CEO'su Dmitry Rogozin, sızıntının "teknolojik bir hatadan" kaynaklandığını söyledi. Açıklamaya göre, sızıntı; üretim sürecinde oluşan bir matkap deliğinden kaynaklanıyor ve deliği tıkamak için kullanılan malzeme aniden yerinden çıkmış.

Şimdi yetkililer buy sızıntıya sebebiyet veren olayı aydınlatmak için çalışıyor. Gök cismi ihtimali ise artık listede olmadığına göre sabotaj konusu bir süre daha gündemimizde olacak.
BİZE ULAŞIN