Facebook'un yalan haberle imtihanı

Dünyanın en çok kullanıcıya sahip sosyal medya platformu Facebook, içeriklerde uygulanabilecek sansürle ilgili açıklama yaptı.

Giriş Tarihi: 10.08.2018 15:59 Güncelleme Tarihi: 13.08.2018 11:24

Sosyal medya devi Facebook, hangi içeriklerini sansürlenmediğini açıkladı. Facebook, sosyal medyada artan nefret söylemleri ve yanlış/yalan haberler hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada, içeriğin 'sadece yanlış olduğu için kaldırılmadığı' özellikle belirtildi.

Geçtiğimiz dönemde Hindistan'da Facebook üzerinden yayılan yanlış haberlerin hemen sonrasında birçok medya platformu açıklamada bulundu. En çok kullanılan platformlardan olan Facebook için; Küresel Politika Yönetimi Müdürü Monica Bickert "Hard Questions" adlı programda, Facebook'un karşılaştığı problemler hakkında konuştu. Bu sosyal medya platformu, kişisel saldırılara ve nefret söylemlerine karşı oldukça ciddi kurallara sahip. Ancak sahte içeriklerin sansür almıyor olması birçok tepkiye maruz kalmasına sebep oluyor.

Bickert, "Facebook'ta kişisel saldırılara ve nefret söylemlerine izin vermiyoruz. Çünkü bu; insanların kendilerini rahatsız hissedip, paylaşım yapmalarını engelleyecek bir ortam oluşmasına sebep oluyor." dedi. "Sahte olmanın korkunç bir yanı olsa da, ister soykırım ister başka bir dünya ile ilgili olsa bile, içeriği sadece yanlış olduğu için kaldırmıyoruz. Ayrıca o ülkede yasa dışı olduğu bildirilen konuşmaları, sadece o ülkede kaldıracağız." dedi.

BİZE ULAŞIN