Yapay zekâya karşı önlem

Gelişmekte olan teknolojiyle birlikte artık yapay zekâlı makineler de hayatımızda yerini alıyor. Hayatımızı kolaylaştırması düşünülen yapay zekâlar acaba insan yaşamını tehdit eden ölüm makineleri haline dönüşebilirler mi?

Giriş Tarihi: 26.07.2018 12:14 Güncelleme Tarihi: 26.07.2018 12:33

Yakın gelecekte hayatımıza tamamen girmesini beklediğimiz sürücüsüz araçlar, tehlikeyi de beraberinde getirecek gibi gözüküyor. Deep Instinct'in CEO'su Guy Caspi bu konuyla ilgili düşüncelerini, sürücüsüz araçların birer ölüm makinesi halini dönüşebileceğini ve yapay zekâlı makinelerin siber saldırılara karşı savunmasız olduğunu, günümüzde en güvenli sitelerin bile saldırıya uğradığını kabul ederek Caspi'ye hak vermek mümkün.

Yapay zekânın kötü amaçla kullanılmaması için İsveç'te gerçekleşen Uluslararası Yapay Zekâ Konferansı'nda asla faaliyete geçirilmemesi gerekenler konusu ele alındı. Aralarında Elon Musk'ın da bulunduğu teknoloji sektörünün de ileri gelenlerinin katıldığı konferansta önemli kararlar alındı. Konferansta ele alınan en önemli konu, özellikle otonom silahların asla faaliyete geçirilmemesi ve olası bir üretim söz konusu olursa hiçbir şekilde geliştirilmesine ve üretilmesine destek verilmemesi oldu.

BİZE ULAŞIN