Bob Marley Ruhu Tekrar Canlanıyor

Geçtiğimiz haftalarda Bob Marley'in hayat hikayesini konu alan Bob Marley: One Love filminin vizyona girmesinin ardından Adidas ve Admiral markalarından Marley hayranlarını sevindirecek iş birlikleri geldi.

Giriş Tarihi: 28.02.2024 16:09 Güncelleme Tarihi: 28.02.2024 16:15

Yazı Damla Beklin

Adidas x Bob Marley SL 72

Complex'in bu hafta aldığı bir çift ayakkabının ambalajında yer alan eke göre Adidas; reggae müziğinin ölümsüz efsanesi Bob Marley'in mirasçılarıyla iş birliği yaparak retro SL 72 koşu ayakkabısının özel bir versiyonunu, Adidas'ın Yaz 2024 koleksiyonunun bir parçası olarak piyasaya sürecek.

Adidas Bob Marley retro SL 72 / Complex

Adidas, ayakkabılar ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmasa da efsanenin torunu Zuri Marley, bu ölümsüz tasarımı iki hafta önce yayınlamış olduğu bir TikTok videosunda sevenleriyle paylaştı.

Tabanı yeşil ve şarap rengi ayrıntılarla tasarlanmış bu siyah sneaker'ın detaylarına indiğimizde sanatçının özgün imzasının altın kabartma ile topukta, portresinin ve isminin ise ayakkabının hem dilinde hem de tabanında yer aldığını görüyoruz.

Aslında bu buluşma Adidas ve Bob Marley severler için pek de yeni sayılmaz. Yıllar önce Amsterdam'dan Ajax futbol takımı taraftarlarının Bob Marley'in sevilen şarkısı "Three Little Birds"ü seslendirip, parçayı taraftar şarkısı haline getirmelerinin üzerine Adidas; samba serisine "Samba OG Ajax"ı eklemişti.

Adidas Samba OG Ajax

Yeşil, sarı, kırmızı renkleri ve üç minik kuş detayıyla şarkıya atıfta bulunan ayakkabı ta o zamanlar dolaylı yoldan da olsa Adidas ve Marley ruhunu bir araya getirmişti.

Admiral x Mundial x Bob Marley Futbol Koleksiyonu

Bob Marley: One Love'ın piyasaya sürüldüğü sıralar Bob Marley'in 1977 yılında Battersea Park'a yaptığı ziyaretten esinlenen futbol dergisi Mundial, sınırlı sayıda üretilecek bir kapsül koleksiyon için Admiral Sports ile bir araya geldi.

Admiral x Bob Marley Home Shirt

Koleksiyonda Marley'in ikonik çizgili eşofmanı, efsanevi Reggae trombonisti Rico Rodriguez'in maçlar sırasında grup üyeleri tarafından giyilen sarı "Rico" tişörtü ve Marley'den ilham alan iki futbol forması yer alıyor.

Admiral futbol formaları; Bob Marley'in Londra'da olduğu dönemde yazıp, prodüktörlüğünü yaptığı Exodus albümünden ilham alıyor. Albümde, formanın tasarımına ilham veren Roots gibi diğer klasiklerin yanı sıra ikonik One Love şarkısı da yer alıyor. Bu özelliklere, Marley'in Am/Jam Takımı'nda (Amerika ve Jamaika) Miami'de 1980'de Haiti'ye karşı en son futbol maçında giydiği formadaki 12 numarası eşlik ediyor.

BİZE ULAŞIN