Ana de Armas'ın Oscar Elbisesi Marilyn Monroe'ya Saygı Duruşu

Ana de Armas'ın Oscar kırmızı halı elbisesi Marilyn Monroe'ya ince bir selam verdi.

Giriş Tarihi: 14.03.2023 12:05 Güncelleme Tarihi: 14.03.2023 12:05

Ana de Armas, Blonde'daki performansının çok ötesinde Marilyn Monroe'ya saygılarını sunmaya devam ediyor; aktrisin 2023 Oscar kırmızı halı görünümü, Hollywood ikonuna ince bir selam niteliğindeydi.

De Armas, kırmızı halıda ışıltılı cam ve yapay elmas süslemelerle kaplı özel yapım ipek organza Louis Vuitton elbisesiyle yürüdü. Kasıtlı olsun ya da olmasın, yuvarlak yakası, vücuda oturan silüeti ve ışıltılı bitişi sayesinde hemen Monroe'nun en ünlü elbiselerinden biri olan "Happy Birthday Mr. President" şarkısını söylerken giydiği Jean-Louis tasarımıyla karşılaştırıldı. Dizlere kadar, yani; Monroe'nunki sütun tarzı bir eteğe doğru incelirken, de Armas'ın versiyonu denizkızı benzeri 3D fistolu bir kuyrukla sonuçlandı.

Bu yılki Oscar Ödülleri'nde biyografik Blonde filmindeki Monroe rolüyle En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde aday gösterilen De Armas'ın saçı düzgün ve düz, makyajı ise taze ve şeftali rengindeydi. Etkileyici kırmızı halı görünümünü yine Louis Vuitton imzalı beyaz altın ve pırlanta takılarla tamamladı.

Elbette, Monroe'nun 1962'deki gerçek Jean-Louis elbisesi, geçen yılki Met Gala'da Kim Kardashian tarafından giyildi. Tarihi kıyafet, yıldıza Ripley's Believe It or Not! Museum tarafından gala için ödünç verildi.

De Armas, 95. yıllık Akademi Ödülleri'nde Blonde'daki performansıyla aday gösterilirken, Everything Everywhere All at Once'daki rolüyle Michelle Yeoh, En İyi Kadın Oyuncu ödülünü eve götürdü.

De Armas , Andrew Dominik'in, Joyce Carol Oates'in Monroe'nun hayatı hakkındaki 2000 Pulitzer Ödülü kısa listesine giren romanına dayanan, geleneksel bir biyografik filmden çok çarpık bir korku filmi olan Blonde'u için etkileyici bir dönüşüm geçirdi.

BİZE ULAŞIN