Samuel Jackson, Tarantino'nun sözlerine meydan okudu

"Chadwick Boseman gerçek bir Kara Panter... ve o bir film yıldızı."

Giriş Tarihi: 30.11.2022 15:22 Güncelleme Tarihi: 30.11.2022 15:23
Quentin Tarantino Marvel oyuncularının "film yıldızı olmadığı" iddiasıyla, son zamanlarda pek çok tartışmayı ateşledi.

Marvel Sinematik Evreni'nde Nick Fury'yi canlandıran ve Tarantino ile sık sık birlikte çalışan Samuel L. Jackson, Tarantino'nun The View'a yaptığı açıklamaları yorumladı. Samuel Jackson', Tarantino'nun yorumlarına şu sözlerle meydan okuyor:

"Bu aktörlerin film yıldızları olduğunu bilmek benim için büyük bir olay değil." Karakterlerin aktörlerle özdeşleşmesinde problem görmediğini ifade eden Jackson, "Chadwick Boseman, Kara Panter'dir. Bunu çürütemezsiniz ve o aynı zamanda bir film yıldızı" diyor ve ekliyor "Bu belirli karakterleri özdeşleştirilecek kadar iyi canlandırmak için gerçek bir aktör gerekir."

Tarantino, Marvel Sinematik Evreni'ndeki oyuncuların aktörlüklerini eleştirmiş ve onların oyuncudan çok film yıldızı olduğuna dair vurgularda bulunmuştu. Sözlerine Chris Hemsworth'ün Thor filmi yıldızı, Chris Evans'ın Kaptan Amerika olduğunu ve asıl öne çıkanın film karakterleri olduğu vurgusuyla devam etmişti.

"Pulp Fiction", "Kill Bill", "Bir Zamanlar... Hollywood'da" ve "Rezervuar Köpekleri" gibi filmlerin yönetmeni Quentin Tarantino, Marvel filmlerinde yer alan oyuncular hakkında yaptığı eleştiride Hollywood'un Marvel'laşması nedeniyle artık gerçek film yıldızlarının bulunmadığını söylemiş ve "Bu kişiler film yıldızları değiller, değil mi? Asıl yıldız olan bu tarz karakterler" ifadelerini kullanmıştı.

"Yıldız olan Kaptan Amerika ya da Thor. Bunu ilk söyleyen ben değilim. Daha önce birçok kez söylenmiştir. Ama durum böyle, asıl yıldız olan bu tarz karakterler" diyen yönetmen, Marvel filmlerinden nefret etmediğini, yalnızca bugünlerde Hollywood'un yalnızca bu filmleri yapmaya istekli olmasından hoşlanmadığını şu sözlerle ifade etmişti:

"Küçükken Marvel çizgi romanlarına bayılırdım. Eğer bu filmler 20'li yaşlarımdayken çıksaydı çok mutlu olurdum. Ayrıca o zaman vizyona giren tek film de olmazlardı. Başka filmlerin arasında olurlardı. Bildiğiniz gibi 60 yaşıma geldim. Yani bu filmler için pek de heyecanlanmıyorum. Hoşlanmadığım tek şey, sadece bu filmlerin yapılması. Hayranlar ve hatta stüdyolar için heyecan uyandıran tek şey bunlar. Bu filmler, şu anki çağı temsil eden tek şey. Başka şeyler için pek fırsat yok. Beni rahatsız eden de bu."

BİZE ULAŞIN