Louis Vuitton Messi ve Ronaldo'yu Buluşturdu

Louis Vuitton, Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'yi bir satranç üzerinde Magnus Carlsen ve Hikaru Nakamura’nın 2017’de berabere biten karşılaşmasındaki oyun düzeniyle fotoğraflıyor.

Giriş Tarihi: 21.11.2022 14:22

Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo, futbol sahasında birbirleriyle mücadele etmeye alışkındırlar, ancak yeni bir Louis Vuitton reklamında, modern futbolun en büyük rakipleri bir satranç oyununda kapışıyor.

Fransız lüks evinin "Victory Is a State of Mind" sloganıyla gerçekleştirdiği son marka kampanyası Annie Leibovitz tarafından fotoğraflandı ve Pazar günü Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılış gününden önce cumartesi günü yayınlandı.

Ronaldo ve Messi'nin fotoğrafında görüntülenen karedeki satranç detayı sosyal medyada birçok kullanıcının dikkatini çekti. Fotoğraftaki maçın, satrançta 'büyük usta' unvanı kazanan oyuncular Magnus Carlsen ve Hikaru Nakamura'nın 2017'de berabere biten karşılaşmasından alındığı ortaya çıktı. Dünyanın aktif olarak en iyi iki satranç oyuncusunun bu maçında taraflar yenişememişti. Fotoğraftaki an, Carlsen ve Nakamura'nın oyunundaki şu anı temsil ediyor:

Louis Vuitton, 2010'da da benzer bir reklam kampanyası için futbolun üç efsane ismini bir araya getirmişti. 10 numaralı formayla futbol tarihine geçen Pele, Maradona ve Zidane, tipik bir Madrid barı olan Café Maravillas'ta kamera karşısına geçerken yeşil sahalardaki rekabetlerini langırt masasına taşımışlardı. Vuitton'ın efsanevi oyuncular Pele, Maradona ve Zinedine Zidane'nin langırt oynadığı 2010 Core Values kampanyasını takip ediyor. Messi ve Ronaldo, bir Louis Vuitton Damier evrak çantasının dama tahtası tuvaline yerleştirilmiş satranç taşlarına dikkatle bakarken gösteriliyor.

2008 ve 2017 yılları arasında Messi ve Ronaldo, dünyanın en iyi erkek futbolcusuna verilen her Ballon d'Or ödülünü aldı ve Messi o zamandan beri iki kez daha kazandı. 2009'dan 2018'e kadar her iki isim de İspanyol takımlarında forma giydiğinde, aralarındaki çatışma taraftarları diken üstünde tuttu.

Dünya Kupası'na girerken, 35 yaşındaki Messi ve 37 yaşındaki Ronaldo için risk yüksek, çünkü hiçbiri bireysel başarılarına rağmen sporun en gıpta ile bakılan ödülünü kazanamadı.

Arjantin'in geçen yılki Copa América galibiyetinden yararlanan Messi, 1986'dan bu yana ilk kez ülkesini zafere götürmeye çalışacak. Bu arada Ronaldo, kulübü Manchester ile tartışmalı anlaşmazlığına rağmen Portekiz'i ilk Dünya Kupası galibiyetine taşımaya yardım etmeyi umuyor.

Tenis, basketbol, ragbi ve Formula 1 gibi sporlar için kupa kutuları yapma geçmişine sahip olan Vuitton, 2010'dan beri futbolun uluslararası yönetim organı olan FIFA ile bir ortaklığa sahip. Dünya Kupası için seyahat çantası tasarlamanın yanı sıra, futbol temalı deri ürünlerden oluşan bir kapsül koleksiyonu piyasaya sürdü.

BİZE ULAŞIN