2022 LVMH Prize Kazananları Belli Oldu

S.S. Daley, Genç Moda Tasarımcıları için LVMH Prize'ı kazandı.

Giriş Tarihi: 04.06.2022 14:05

Moda endüstrisinin büyük ödülü, İngiliz aristokrasisinin tarzını alt üst eden (ve tabii ki Harry Styles'ı giydiren) bir markaya gitti.

Genç tasarımcılar için modanın en prestijli ödülü, vintage esintili markası S.S. Daley'nin kurucusu Steven Stokey-Daley'e verildi. Stokey-Daley, Paris'teki Fondation Louis Vuitton'da düzenlenen törende Oscar ödüllü Cate Blanchett'in elinden LVMH Ödülü'nü alırken, "Bu bir Oscar gibi" dedi.

25 yaşındaki Stokey-Daley, sadece iki yıl önce başlayan markasını desteklemek için LVMH'den 300.000 Euro ve bir yıllık mentorluk alacak. Ancak bu iki yıl verimli geçti: S.S. Daley'in hayranları arasında tasarımcının parçalarını "Golden" müzik videosunda giyen Harry Styles var. Görünümler arasında dalgalı beyaz bir gömlek ve vintage perdelerden dönüştürülmüş büyük boy çiçekli bir pantolon vardı.


Steven Stokey-Daley

Louis Vuitton'un başkan yardımcısı ve LVMH Ödülü'nün arkasındaki güç olan Delphine Arnault, dokuzuncu yılına 1.900 başvuruyla başlayan ve sekiz finalistle sona eren yarışmanın önemli bir yönü olan "harika kişiliği"nin yanı sıra, Stokey-Daley'i özellikle kolay giyilen trikoları ve "çok net stili" için övdü.

Jüri, Stella McCartney, Loewe'den Jonathan Anderson, Louis Vuitton'dan Nicolas Ghesquière, Dior'dan Maria Grazia Chiuri ve Fendi ve Dior'dan Kim Jones dahil olmak üzere LVMH Moda Grubu'ndan birkaç yaratıcı yönetmenden oluşuyordu.


Eli Russell Linnetz - Idris Balogun

Eli Russell Linnetz'in Kalifornialı markası ERL ile genç yaşta Londra'da Savile Row'un terzileriyle eğitim almış Nijerya doğumlu tasarımcı Idris Balogun tarafından kurulan Winnie New York markası Karl Lagerfeld Ödülü'nün sahibi oldu.

İki tasarımcının her biri 150.000 Euro ve bir yıllık mentorluk alacak.

BİZE ULAŞIN