80'lerin Kendine Has Fitness İlhamlarıyla: Gucci x adidas

Gucci x adidas işbirliği birbirinden uzak iki dünyayı harmanlamaya hazır!

Giriş Tarihi: 10.05.2022 14:31

Damla Yüce

Gucci x adidas işbirliği ortalığı yıkmaya hazır! İlk defa 3 ay önce lüks moda evinin Sonbahar 2022 defilesinde heyecan verici işbirliğini görmüştük. Bu ortaklık şimdi resmi olarak Carlijn Jacobs'un çekimlerini üstlendiği bir kampanya ile beğeniye sunuldu ve şunu söyleyebiliriz ki moda dünyasının beklediği kadar iyi bir koleksiyon geliyor.

Spor giyim devleri ile dünyanın en popüler lüks markalarından birinin birleşimi artık pek de yeni bir olay değil, adidas geçmişte Prada ile Nike ise Louis Vuitton ve Supreme ile işbirliği yapmıştı. Yine de, adidas ve Gucci arasındaki bu işbirliği, partnerliği bir sonraki seviyeye taşıyor ve her 'üç çizgi sevdalısı' veya lüks spor giyim meraklısı için kapsamlı bir üniforma sunuyor.


Elbette kampanya da tıpkı koleksiyon gibi Alessandro Michele tarafından tasarlandı. Alessandro Michele arşiv kataloglarından yararlanarak ilham perilerine ve modellerine 80'lerin reklamlarını yeniden canlandıran renk patlamalarıyla dramatik pozlar verdirdi.

Koleksiyonda 80'lerde popüler olan ayakkabılar ve kadife, süetten yılan derisine, deriden cesur baskılara, jazzy fontlara ve daha pek çok uygulama da bu enerjik çağa geri dönüyor.


Gucci ve adidas işbirliği, ilk bakışta birbirinden uzak iki dünyayı harmanlamanın bir sonucu gibi görünüyor. İki dev marka, deri topuklu ayakkabılar, süet mokasenler ve ipek eşarpların spor giyim (ya da en azından daha gündelik) kodlarla sızdığını gören resmi kıyafetlerin melezleşmesiyle sonuçlanan bir işbirliğine imza atıyor.

adidas x Gucci lookbook'u ile koleksiyonun 7 Haziran 2022'de satışa çıkması bekleniyor.

BİZE ULAŞIN