2022 Met Gala Teması 'Gilded Glamour' Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey

MET Gala 2022 yaklaşıyor...

Giriş Tarihi: 22.04.2022 10:17

Her davetin en önemli unsuru şüphesiz ki kıyafettir.

1995'ten bu yana her yıl düzenlenen Met Gala, sezonun en imrenilen daveti ve en titiz giyinme standartlarıyla donatılmış etkinlik olma konumunu koruyor.

2022 için modanın en büyük gecesinin prestijli katılımcıları 'Amerika'da: Bir Moda Antolojisi' temasını yorumlamaya davet edildi. Bu konunun tanıdık geldiğini düşünüyorsanız, haklısınız. Geçen yılki "In America: A Lexicon Of Fashion" temasının bir uzantısı.

Geçen yıla bakarsak Amerikan modasının nasıl sunulduğuna, incelendiğine ve tanımlandığına dair bazı sıcak görüşleri hatırlayacaksınız. Modayı doğuştan 'Amerikalı' yapan şeyin farklı anlamlarının gerçek bir tanımı.

1950'lerin Hollywood'dan ilham alan kıyafetleri, denim ve Converse Chuck Taylor All Stars (Timothée Chalamet tarafından giyilen) gibi özlü Amerikan kinayelerine saygı duruşu ve hatta Özgürlük Anıtı'na bir jest ile Amerikan sinemasının altın çağına göndermeler yapıldı.

Şimdi Metropolitan Sanat Müzesi, bir kez daha, New York'un Yaldızlı Çağı döneminden (Gilded Age of New York) görünümlerle misafirlerini kendi beğenilerine göre giyinmeye davet ediyor.

Bu doğru, kategori Gilded Glamour.

Bridgerton ve Gilded Age gibi bazı tarihi dramalara ilginiz arttıysa , bu ünlü suareden ne bekleyeceğiniz konusunda zaten bir fikriniz olabilir.

Ve Regencycore'un artık alakalı olmadığını düşünüyorsanız , o zaman en sevdiğimiz yükselen ve yerleşik tasarımcılarımızın mağazada neler olduğunu görmek için bekleyin.

2022 MET GALA TEMASI NEDİR?
Açıklandığı gibi, 2022 Met Gala teması, 'Gilded Glamour'a özel olarak odaklanan 'In America: An Anthology of Fashion'dır.

Bu, Met Gala'nın konukları 1870'ten 1890'a kadar New York'un stil sahnesinin lüks ve gösterişli modasını kişileştirmeye davet etmenin ayrıntılı yolu.

Konuklar beyaz kravatlı kıyafetler giyecekler: tüm kıyafet kurallarının en süslü ve resmi olanı. Gilded Glamour'un tipik mecazları, 19. yüzyıl modasıyla eş anlamlıdır.

Erkekler için uzun yakalar, silindir şapkalar, kuyrukluklar, beyaz papyonlar ve kadınlar için opera eldivenleri, kabarık etekler, tül korsajlar ve çok sayıda karmaşık nakış düşünün.

Elbette hepimizin bildiği gibi Met Gala'da moda hiçbir zaman göründüğü gibi değil.

Konukların 19. yüzyılın yüksek sosyetesinin üst kademesinden ipuçları alacağı göz önüne alındığında, Bridgerton favorilerimiz Phoebe Dynevor, Simone Ashley ve Jonathan Bailey'in de orada olacağını ve farklılaşan saltanat tarzı giyinme konusunda ekrandaki karakterlerinden kendi yorumlarını sunacağını umuyoruz.

2022 MET GALASI NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

Her zaman olduğu gibi, Met Gala Mayıs ayının ilk Pazartesi günü gerçekleşecek.

2022 Met Gala 2 Mayıs Pazartesi günü düzenlenecek. Kırmızı halı modasını koltuğunuzdan yargılamaya hazırlanın.

BİZE ULAŞIN