Andy Warhol x DC Koleksiyonuyla Pop Art ile Kaykay Kültürü Birleşiyor

DC Shoes, The Andy Warhol Vakfı ile birlikte yaratıcı “Çarpışmalar” konseptiyle tematik olarak bir araya getirilen bir ayakkabı ve giyim koleksiyonu olan Andy Warhol x DC'yi tanıttı.

Giriş Tarihi: 20.04.2022 13:59 Güncelleme Tarihi: 20.04.2022 14:08

Damla Yüce

DC Shoes, The Andy Warhol Vakfı ile birlikte yaratıcı "Çatışmalar" konseptiyle tematik olarak bir araya getirilen bir ayakkabı ve giyim koleksiyonu olan Andy Warhol x DC'yi tanıttı.

"Collisions" koleksiyonu; savaş & barış, azizler & günahkarlar, yaşam & ölüm ve güç & kırılganlık gibi karşıt fikirler üzerine kurulu.

20. yüzyılın en önemli sanatçılarından Andy Warhol, ticari nesneleri yücelterek sanat dünyasını ele geçirdi. Warhol'un ikonik Campbell's Soup Cans serigrafi baskıları, Batılı tüketimciliğin merceğinden yüksek sanat ile alt kültürü birleştirdi ve Pop Art'ı kamusal söylem için çağdaş bir araç olarak radikal bir şekilde konumlandırdı.

Andy Warhol'un pop kültürü üzerindeki etkisini göz önünde bulunduran DC Shoes, Warhol'un yaratıcı mirasını en popüler ayakkabılarıyla birlikte kanalize ediyor. Kaykay markası, radikal ifadeyi kuluçkaya yatıran kültür ceplerine dokunarak sokak giyiminin ilerleyişini sürekli olarak güncelledi.

Radikal sanat, değişime, algılanan ve somut sınırların parçalanmasına ilham verir: kampanya lookbook'u bu duyguyu tam anlamıyla sindiriyor. DC prosu Evan Smith STRENGTH & FRAGILITY'nin enerjisini emerek, kaykay kültürünün cesurluğunu Warhol'un kırılgan baskılarıyla yan yana getiriyor.

Giyim koleksiyonu, Warhol'un en tanıdık ikonografilerinden bazılarını yeniden harmanlayan çeşitli grafik tişörtler, uzun kollular ve kapüşonlular barındırıyor.

Warhol'un ana renklere ve görsel tekrarlara olan yakınlığını vurgulayan koleksiyon; din, ölümlülük ve insanlık durumu temalarına odaklanan grafik kaplamalar ve aynalı motifler içeriyor. Markaya özel terlikler, slip-on ayakkabılar ve kalın tabanlı ayakkabılar içeren koleksiyon, DC Shoes'un miras tasarımını canlı görüntülerle yeniliyor.

Koleksiyonun tamamını buradan keşfedebilirsiniz.

Warhol'un meşhur stüdyosu The Factory, kendini özgürce ifade ederek yarına göğüs geren ilerici sanatçılar ve beğeniciler için bir kültür merkeziydi. DC Shoes, Warhol'un mirasının enerjisinden güç alıyor ve öncü yaratıcıları ve sporcuları masaya davet ediyor.

BİZE ULAŞIN