adidas ve Allbirds'ten En Düşük Karbon Emisyonuna Sahip Koşu Ayakkabısı

adidas ve Allbirds, FUTURECRAFT.FOOTPRINT’in bir evrimi olan ADIZERO X ALLBIRDS 2.94 KG CO2E ile işbirliğini genişletiyor. Bu yeni model, çift başına sadece 2,94 kg CO2e ile adidas ve Allbirds'ün şimdiye kadar ürettiği en düşük karbon emisyonlu performans ayakkabısı.

Giriş Tarihi: 12.04.2022 17:08 Güncelleme Tarihi: 12.04.2022 17:09

adidas ve Allbirds, ADIZERO X ALLBIRDS 2.94 KG CO2e ile işbirliğinde bir başka önemli kilometre taşını işaret ediyor. Geçen yıl satışa sunulan FUTURECRAFT.FOOTPRINT'in bir evrimi olan bu düşük karbonlu koşu ayakkabılarının her biri, çift başına sadece 2,94 kg CO2e'ye eşit ve 3 kg CO2e'nin altına düşen tek adidas ve Allbirds performans modeli.

Bu yenilikçi tasarım, iki pazar liderinin birlikte çalıştığında inovasyonun ne kadar hızlı ilerleyebileceğini vurguluyor ve her iki marka için de en iyiyi temsil ediyor. Minimum malzeme ve akıllı çözümlerle performans avantajlarını en üst düzeye çıkararak uzmanlıklarını birleştiren adidas ve Allbirds, daha azıyla daha fazlasını yaparak her koşucuya performans ve dünya için bir çift spor ayakkabı sunuyor.

ADIZERO X ALLBIRDS 2.94 KG CO2E, sadece 2,94 kg CO2e karbon ayak izine sahip ve %63 daha az emisyon* ile tasarlandı. Geliştirilen yeni tasarım yaklaşımı ile karbon etkisini büyük ölçüde azaltan alternatif bir üretim yöntemi sergileniyor.

ADIZERO X ALLBIRDS 2.94 KG CO2E, Core Black/ Bliss, Cloud White/ Carbon, Core Black/ Acid Red ve Allbirds'ün özel renk grubu dahil olmak üzere dört yeni renk seçeneğiyle sunuluyor. Su tüketimini azaltmaya yardımcı olmak için malzemenin doğal rengini kullanan bir yöntemle her ayakkabı boya kullanılmadan renklendirildi.

adidas Ürün Müdürü Kimia Yaraghchian şunları söyledi: "Bu ilerici ortaklığı sürdürerek, ayakkabı ve giyimde başkalarının da önünü açmayı umuyoruz. Birlikte çalışarak sıfır karbon emisyonuna doğru daha ileri adımlar atabiliriz. Ayrıca çok kısa sürede köklü değişikliklerin ve çözümlerin mümkün olduğunu göstermek istiyoruz. Halihazırda iklim değişikliğinin ortasında olduğumuz için, insanlara endüstrilerin şimdi anahtarı çevirebileceği ve 1,5° hedefini aşmamak için hala katkıda bulunma umudunun olduğu gibi. Daha da önemlisi, ADIZERO X ALLBIRDS 2.94 KG CO2E'nin piyasaya sürülmesi, aynı fikirde olan tutkunun, düşük karbonlu koşu ayakkabılarının her ölçekte sunulmasına yardımcı olabileceğini kanıtlıyor. Bu proje dekarbonizasyon hedefinin temelini attı. Bu projeden edinilen tüm bilgiler, ayak izi azaltımlarımızı daha hızlı elde etmek için daha fazla koşu ayakkabısının oluşturulmasına dahil edildi. Bu nedenle, piyasayı sarsacak daha ilham verici koşu ayakkabıları için bizi takip etmeye devam edin."

Allbirds Sürdürülebilirlik Başkanı Hana Kajimura şunları söyledi: "adidas ve Allbirds ortaklığı harika bir yolculuk ve bu yenilikçi ürünü dünya çapında daha fazla tüketiciye ulaştıracağımız için çok heyecanlıyız. Fraklı renklerde ve daha büyük ölçeklerde ürünler sunmak için işbirliğimizi genişletmek, vizyonumuzu paylaşan bir ortakla birlikte çalışmayı seçtiğimizde ne kadar ilerleyebileceğimizin bir kanıtı oldu. İklim değişikliği zorlu bir mücadele sunuyor, ancak bu projenin başarısı, performansa ve sürdürülebilir bir dünyaya uygun ayakkabı yaratmak için iki ekibin birlikte nasıl çalışabileceğinin de bir örneği aynı zamanda. Bu ayakkabıyla ilgili en büyük hedefimiz, başka markalara da geliştirme süreçlerini açmaları için ilham vererek mümkün olan en karbon verimli tasarımları yaratmak için daha fazla işbirliği yapılmasını sağlamak."

ADIZERO X ALLBIRDS 2.94 KG CO2E'nin özellikleri:
• Biyo-bazlı EVA – Orta taban, kısmen doğal malzemelerle geliştirildi. Düşük karbonlu bir bileşen sunan şeker kamışından elde edilen %17 bitki bazlı içerikten imal edildi. Taban astarında %46 biyolojik bazlı şeker kamışı içeriği, dil ve topukta ise %17 kullanıldı.

• Dış taban yeniliği – %10 geri dönüştürülmüş kauçuktan üretilen dış taban son derece hafif ve minimalist. 1-1,2 mm kalınlığında, geleneksel dış tabanlara kıyasla CO2 ayak izini azaltmak için tasarlandı.

• Burulma çubuğunun çıkarılması – Burulma çubuğunun tamamen çıkarılması malzeme tasarrufu sağlarken çalışma sırasındaki geçiş aşamasında daha yüksek bir esneklik verdi.

• Tangram tasarım oluşturma – Hem üst hem de dış taban yapısında bir tasarım yöntemi olan Tangram Prensibi'nden ilham alınarak üst malzeme ve dış tabanların ayrı parçalardan oluşan bir yapboz gibi bir araya getirildiği görsel izlenimi yaratıldı. Bu şekilde tüm münferit parçaların kendi bütünlüğü içinde yer alması sağlanıyor ve bu da üretimde mümkün olduğunca az artık anlamına geliyor.

*Karşılaştırılabilir bir koşu ayakkabısına göre ölçümlenmiştir: Adizero RC3'te - 7,86 kg CO2e.

BİZE ULAŞIN