Kenzo Paris Çıkarması İçin Hazırlanıyor

Nigo, 23 Ocak Pazar günü Paris Erkek Moda Haftası sırasında Kenzo'daki ilk koleksiyonunu tanıtacak.

Giriş Tarihi: 20.01.2022 16:18

Kenzo, A Bathing Ape'in kurucusu Nigo'yu en yeni kreatif direktör olarak ilan ettiğinden beri, endüstri onun ilk çıkışını sabırla bekliyordu ve nihayet zamanı geldi. Nigo, Kenzo'daki ilk koleksiyonunu 23 Ocak Pazar günü Paris Moda Haftası sırasında sunacak.

Nigo, 1980'lerde Japonya'da moda tasarımcılarında bir patlama yaşandığında ortaokuldaydı ve Kenzo Takada grubun en yüksek profillilerinden biriydi. 51 yaşındaki tasarımcı "Kenzo'nun çok farkındaydım ve onu istiyordum ama onu alacak param yoktu. Moda dergilerinden takip ettim ve mağazalardaki ürünlere baktım." diyor.

A Bathing Ape ve diğer markaların kurucusu olarak modada ün ve başarı elde ettikten sonra Nigo, vintage satıcıları araştırdı ve bu oluşum döneminden imrendiği birçok şeyi satın alarak bir giysi koleksiyonu elde etti.

WWD ile yaptığı özel bir röportajda Nigo, Kenzo Takada'nın moda mirasına olan tutkusunu ve bilgisini, yeni kreatif direktör olarak markaya olan tutkusunu ve Takada'nın modaya ilk etapta getirdiği "eğlence ve heyecanı" geri kazanma arzusunu paylaştı.

İlk karma eğitim koleksiyonunu 23 Ocak'ta Paris'teki erkek moda haftasının son gününde, 1823'ten kalma kapalı bir geçit olan Galerie Vivienne'de sergileyecek. Kenzo Takada ilk moda şovunu Nisan 1970'de Galerie Vivienne'deki butiğinde sahnelediği için mekan sembolik bir anlam ifade ediyor.

BİZE ULAŞIN