Brunello Cucinelli ve Giorgio Armani Defilelerini İptal Etti

Brunello Cucinelli pandemi nedeniyle Pitti Uomo'dan ayrılırken, Giorgio Armani de defilelerini iptal ettiğini açıkladı.

Giriş Tarihi: 05.01.2022 14:53 Güncelleme Tarihi: 05.01.2022 14:53

İtalyan lüks markası Brunello Cucinelli, bu ayın sonlarında Floransa'daki erkek fuarının bir parçası olmayacak, ancak koleksiyonunu Milano'da sunacak.

En son COVID-19 dalgası ve Omicron varyantı, yaklaşan Pitti Uomo ve Milan Erkek Moda Haftası takvimleri için tehlike yaratıyor.

Brunello Cucinelli yaptığı açıklamada, koronavirüsün mevcut yayılımının "moda evini zor bir karara ittiğini, ancak bunun vazgeçilmez bir karar olduğunu" söyledi. Bu kadar lüks markanın 11-13 Ocak tarihleri arasında Floransa'da düzenlenmesi planlanan uluslararası erkek giyim fuarı Pitti Uomo'nun bir parçası olmayacağını ortaya koyuyor.

Bununla birlikte, markanın erkek sonbahar 2022 satış kampanyası, Milano, New York ve Şanghay'daki Brunello Cucinelli showroomlarında müşterileri ve ortak çalışanları test edecek bir tıbbi istasyonun yardımıyla planlandığı gibi gerçekleşecek.

Cucinelli, "Bunun, İtalya'nın ve tüm dünyanın yaşadığı mevcut durumun sağlıklı bir şekilde anlaşılmasına dayalı bir karar olduğuna inanıyoruz" dedi. "Ayrıca bunun, son birkaç aydır hissedilen sorumluluk duygusuyla yapılmış bir seçim olduğuna ve hayatın ve insan ilişkilerinin normalleşmesine yol açacağını umduğumuz bir seçim olduğuna inanıyoruz."

Cucinelli'nin Pitti Connect dijital platformunun bir parçası olup olmayacağı da belirsiz.

Cucinelli'nin şehrin erkek moda haftası kapsamında markanın sonbahar erkek koleksiyonunu 15 Ocak'ta Milano'da sunması beklenirken, şirket bu randevuya iki gün daha ekleyecek, yine Ocak'ta showroom'unda basın ve müşterilerle buluşacak.

GİORGİO ARMANİ DE DEFİLELERİNİ İPTAL ETTİ

Öte yandan Giorgio Armani, sırasıyla 15 ve 17 Ocak'ta Milano'da gerçekleşmesi planlanan Emporio Armani ve Giorgio Armani sonbahar 2022 erkek defilelerini iptal etmeye karar verdiğini açıkladı. Milano merkezli moda evinden yapılan açıklamaya göre, "Bu karar büyük bir pişmanlıkla ve kötüleşen epidemiyolojik durum ışığında dikkatli bir şekilde düşünüldükten sonra alındı." denildi.

Armani ayrıca bu ayın sonlarında Paris'te yapmayı planladığı Privé haute couture bahar 2022 defilesini iptal etmeyi seçti.

BİZE ULAŞIN