Alber Elbaz'a Saygı Defilesi Sergi Oluyor

Alber Elbaz'ı ve onun modaya katkısını kutlamak için Paris Moda Haftası sırasında düzenlenen AZ Factory 'Love Brings Love' defilesi, Paris'teki Palais Galliera moda müzesinde bir sergiye dönüştürülüyor.

Giriş Tarihi: 29.11.2021 12:05

'Love Brings Love' defilesi, Paris' Palais Galliera moda müzesinde gösterilecek.

Geçtiğimiz Paris Moda Haftası, ikonik tasarımcı Alber Elbaz adına gerçekleşen bir saygı defilesiyle kapandı. 2021'in başında Covid-19 nedeniyle vefat etmesinin ardından Elbaz için 45 tasarımcı özel olarak kıyafetler tasarladı. Bu tasarımların yer aldığı 'Love Brings Love' defilesi şimdi, herkesin görebileceği bir sergiye dönüştürülürken, tasarımcının hayatı ve eseri kutlanmaya devam edecek.

5 Mart-10 Temmuz tarihleri arasında halka açık olacak sergiye Paris'teki Palais Galliera moda müzesi ev sahipliği yapacak.

Müze, podyum deneyimini yeniden yaratacak ve Alexander McQueen'den Sarah Burton, Balenciaga'dan Demna Gvasalia ve Dior'dan Maria Grazia Chiuri tasarımları da dahil olmak üzere Elbaz'a ithafen yaratılan her bir görünümü içerecek.

Kültür kurumunun direktörü Miren Arzalluz yaptığı açıklamada, "Palais Galliera, en sevgili işbirlikçilerinden biri olan Alber Elbaz'ı kutluyor. Moda endüstrisinin bu dokunaklı ve emsalsiz övgüsünü yeniden canlandırarak, onun hayatını ve mirasını onurlandırmak ve ziyaretçilerimizi tasarımcının neşeli moda vizyonuna katılmaya davet ediyoruz." dedi.

Sergi, her tasarımın podyumda olduğu gibi aydınlatıldığını görmekle kalmayacak, aynı zamanda gösteriden yayınlanan görüntüleri de izleyecek olan halk için sürükleyici bir deneyim olacak.

Elbaz, Covid-19 ile savaşın ardından bu yılın nisan ayında beklenmedik bir şekilde vefat etti. Tasarımcı, moda endüstrisinin en sevilen isimlerinden biriydi ve 2001'den 2015'e kadar Fransız moda evinin yaratıcı direktörlüğünü yaparken, Lanvin'i yeniden canlandırması ile tanınıyordu. Laroche ve Yves Saint Laurent ve 2019'da lüks holding Richemont ile bir ortaklık olan kendi markası AZ Factory'yi piyasaya sürdü.

BİZE ULAŞIN