Erkek Giyiminin Evrimi Sergiye Dönüştü

Billy Porter'ın kırmızı halı stilinden Harry Styles'ın işlemeli Gucci takım elbiselerine kadar...

Giriş Tarihi: 13.10.2021 10:51

İngiltere'nin başkenti Londra'da yer alan Victoria Ve Albert Müzesi (V&A Museum) gelecek yıl erkek giyimine adanmış ilk sergisini açacak.

"Fashioning Masculinities: The Art of Menswear" adlı sergi erkek modasının yüzyıllar boyunca nasıl değiştiğini ve tasarımcıların, terzilerin ve onları giyenlerin yıllar içinde giyimi nasıl yarattığını takip edecek. Sergi 19 Mart 2022'de açılacak.

Sergi, hem çağdaş parçaları hem de tarihi hazineleri vurgulayan Rönesans tablolarından heykellere ve filmlere kadar yaklaşık 100 görünüm ve 100 sanat eserini sergileyecek. Çeşitliliği kutlamak için Harry Styles, Billy Porter, Sam Smith ve David Bowie gibi ünlülerin giydiği kıyafetlerin yanı sıra Harris Reed, Gucci, Grace Wales Bonner ve Raf Simons dahil olmak üzere modanın en heyecan verici tasarımcıları ve markalarından bazılarının görünümlerine yer verecek. Ayrıca Matthew Bourne'un tamamı erkeklerden oluşan bir bale performansından bir alıntı da yer alacak.

Serginin eş küratörleri Claire Wilcox ve Rosalind McKever bir açıklamada şunları söyledi: "Erkek modası eşi görülmemiş bir yaratıcılık dönemi yaşıyor. Uzun zamandır uyumluluğu teşvik etmek veya bireyselliği ifade etmek için güçlü bir mekanizma olmuştur. Doğrusal veya kesin bir tarihten ziyade, zaman ve cinsiyet arasında bir yolculuk bu. Sergi, erkekliğin nasıl icra edildiğini ortaya koyan sanatla tarihi ve çağdaş görünümleri bir araya getirecek. Bu, erkek gardırobunun bir kutlaması olacak."

BİZE ULAŞIN