Paris ve Tokyo Bir Arada; Dior x Sacai Koleksiyonu Geliyor

Dior'un erkek giyim artistik direktörü Kim Jones şık bir erkek giyim kapsül koleksiyonu için Japon lüks markası Sacai'yi seçti.

Giriş Tarihi: 16.06.2021 14:32

Dior, "iki tasarımcı, iki miras ve iki kültür arasındaki yaratıcı bir sohbet" olarak tanımlanan bir kapsül koleksiyonu yaratmak için ilk kez Sacai ile güçlerini birleştirdi.

Kim Jones'un sanatsal iş birliğine olan aşkı hiçbir zaman bir sır olmadı, bu nedenle Dior Men'in Chitose Abe of Sacai ile yeni koleksiyonu sürpriz sürpriz değil.

57 adet hazır giyim parçasının yer aldığı koleksiyon neredeyse tamamen siyah ve beyaz tonlarda; giyim, ayakkabı, çanta ve aksesuarlardan oluşuyor. Dior'un çiçek motifleri Sacai kumaşlarında görülüyor ve Sacai'nin adını Dior'daki "i"ye yerleştiren benzersiz bir ortak marka logosunu içeriyor.

Tasarımcılar Kim Jones ve Chitose Abe, Japon estetiğini Fransız modasıyla birleştiren sınırlı bir koleksiyon için güçlerini birleştiriyor. Sacai ile yapılan iş birliği, Jones'un Supreme ile ikonik Louis Vuitton ortaklığından sadece dört yıl sonra geldi.

Uzun zamandır arkadaş olan Kim Jones ve Chitose Abe, Dior ve Sacai'den bu kapsülde kendilerini en iyi şekilde ifade ediyor. Chitose Abe, geleneksel İrlanda kazaklarının hayranı ve ünlü kablo örgülerini diğer parçalarda kullanmayı seviyor. Kim Jones ile ikonik Dior çiçek desenli, yan panelleri zıt detaylara sahip, kalın, kablo örgülü bir kazak sunuyor.

Bu işbirliği aynı zamanda nesilleri de karıştırıyor, çünkü Sacai 1999'da kuruldu ve Dior'un yaratılışı 1946'ya kadar uzanıyor. İki tasarımcı, her iki evde de ortak olduğu için "I" harfini başlangıç noktası olarak seçti. Sacai adı, Dior'un I'i ile dikey olarak uyuyor.

Koleksiyonun kasım ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

BİZE ULAŞIN