Dockers®, Boyner ve Ecording’ten doğa dostu iş birliği

Dockers® doğaya duyduğu saygıyı tohum topu atışlarıyla taçlandırıyor.

Giriş Tarihi: 20.04.2021 15:27 Güncelleme Tarihi: 22.04.2021 11:06

Sürdürülebilirlik, 1986'da kurulduğu günden bu yana Dockers® DNA'sının önemli bir kısmını oluşturuyor. WaterKuruluşundan bu yana üretimlerinde sürdürülebilir tekniklere yer veren Dockers® iklim değişikliğiyle mücadele etmek için alternatif çözümler geliştiren sosyal girişim ecording ile bir iş birliğine imza atarak bu konuya gösterdiği önemi bir kez daha gözler önüne seriyor. Tercih ettiğiniz Boyner mağazasından ve www.boyner.com.tr'den satın aldığınız her bir Dockers® ürünü tohum olarak doğayla buluşuyor.

Dockers® tasarımcıları tarafından yaratılan WaterLess® tekniği, üretim sırasında suyun yeniden kulanılmasına ve su tasarrufu sağlayan üretim süreçleri oluşturulmasına olanak tanıyor. Şimdiye kadar WaterLess® teknikleri kullanarak 3 milyar litreden fazla su tasarrufu sağlayan marka aynı zamanda 2 milyar litreden fazla suyu geri dönüştürdü. Pamuktan daha çabuk büyüyen ve yetişirken daha az suya ihtiyaç duyan kenevir bitkisinden üretilen Pamuk Kenevir ise markanın kullandığı bir başka sürdürülebilir teknik. Eşsiz bir "pamuklaştırma" teknolojisi kullanan Dockers® kenevir lifini yumuşatarak pamuk gibi görünmesini ve hissettirmesini sağlıyor. Son olarak geliştirilen tekniklerden biri ise plastik şişeler gibi geri dönüştürülmüş materyaller kullanılarak elde edilen performans lifi Repreve®.



Dockers® bütün bu üretim modellerinin yanı sıra ecording'in ecoDrone adını verdiği insansız hava araçları ile havadan tohum topu atışı yaparak ana kaynağı olan doğayı koruma sözünü yerine getiriyor.

EcoDrone Nasıl Çalışıyor?
Ağaçlandırma çalışmalarına yeni bir bakış açısı getiren ecording, ecoDrone'larla erişimi zor alanlarda kalkış sağlayarak sadece 10 dakikada 2500 tohum atışı gerçekleştiriyor. ecording'in geliştirdiği "Ağacım Nerede" uygulamasıyla atışı gerçekleşen tohumlarınızın doğa ile nasıl buluştuğunu görebiliyor ve fidanınızın durumunu takip edebiliyorsunuz.



Siz de dilediğiniz Boyner mağazalarından ve www.boyner.com.tr'den satın aldığınız her bir Dockers® ürünü için tohum topu gönderebiliyor, telefonunuza gelecek SMS'teki linke tıkladıktan sonra açılan panel üzerinden dilediğiniz ağacın tohumu için "Tohum Topunu Gönder" butonuna basarak atış emri verebiliyorsunuz. Daha sonra "Ağacım Nerede" paneli üzerinden tohumunuzun filizlenmesini ve güncel durumunu takip edebiliyorsunuz.

Dockers® ve Boyner insan gücüyle ağaç dikiminin zor olduğu elverişsiz alanları doğaya yeniden kazandırmanın heyecanını yaşayarak ve sizinle bu deneyimi paylaşıyor. Çevreye duyarlı bir yaşam döngüsüne sahip ürünlerle doğayı korumayı devam etmemize siz de yardımcı olabilirsiniz.
Daha fazla bilgi için dockers.com.tr veya ecording.org sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

BİZE ULAŞIN