Clotie: Kişiselleştirilmiş Yepyeni Bir Alışveriş Deneyimi

Giriş Tarihi: 16.03.2021 16:37

Clotie, kişisel stil danışmanlığı hizmeti ile kullanıcılara yepyeni bir alışveriş deneyimi sunuyor. Teknolojiyi, deneyimli stil danışmanlarının kişisel dokunuşlarıyla birleştirip, kullanıcılarına her ay tarzlarına uygun kıyafetlerden oluşan kombinler göndererek yeni bir deneyim yaratıyor. Birincil amaç; online ve offline alışverişte yaşanan problemleri ortadan kaldırarak alışverişe zamanı olmayan ve iyi giyinmek isteyen kullanıcılara özel, kişiselleştirilmiş ve ulaşılabilir bir styling hizmeti sunmak.

5 Dakikada Stil Sahibi Olmanın En Kolay Yolu

Clotie'yi deneyimlemek için kullanıcının tek yapması gereken, site üzerinden kişisel bilgilerini, stil tercih ve beklentilerini styling ekibine aktardığı 5 dakika süren bir stil formunu doldurarak gerisini uzman styling ekibine bırakmak. Stil formunda kullanıcı ile ilgili beden, tarz, bütçe gibi tüm detaylı bilgiler alınarak, bu bilgiler doğrultusunda kişiye özel kıyafet ve aksesuarlardan oluşan 5 parçalık bir kombin oluşturuluyor. Bu kombin kullanıcının sipariş verirken belirttiği gün içerisinde adresine teslim ediliyor. Bu esnada, kullanıcının, adresine gelen kombini ücretini ödemeden önce deneme şansı oluyor. Beğendiği parçaları site üzerinden seçerek satın alırken, beğenmediği parçaları ise adresine yönlendirilen kargoya teslim ediyor. Bütün süreç boyunca hem parça hem de kombin bazında verilen geri bildirimler doğrultusunda styling ekibi de her ay kullanıcıyı daha yakından tanıyor.

Clotie, Türkiye'nin Her İlinden On Binlerce Farklı Kullanıcının Evinde

Clotie, Türkiye'nin 81 ilinden farklı yaş aralığında, farklı ilgi alanlarına sahip on binlerce kullanıcının evine girdi. Her bir kullanıcının Clotie'nin eşsiz deneyimini tercih etmesinin arkasında farklı motivasyonlar yatıyor. Bazı kullanıcılar profesyonel bir stil danışmanlığı hizmeti almak için, bazıları alışverişe zaman bulamadıkları için, bazıları ise sadece kendilerine hediye vermek için Clotie'yi tercih ediyorlar.

Styling Ekibi Yüz Binlerce Kıyafet Seçti

Styling Ekibi geçtiğimiz iki yılda, yüz binlerce adet farklı giysi, ayakkabı, aksesuar göndererek markaların hedef kitlelerine kolayca ulaşmalarına yardımcı olurken, kullanıcıların da farklı marka ve stilleri keşfetmelerine olanak sağlıyor. Tam bu noktada styling ekibi, kullanıcı stil formunu, kendi deneyimlerini ve Clotie'nin geliştirdiği teknolojiyi harmanlayarak kusursuz bir seçki oluşturuyor.

Clotie Men ile Erkekler İçin de Yeni Bir Alışveriş Deneyimi Başlıyor

Clotie, ilk hedef kitlesi olarak alışverişe zamanı olmayan ve iyi giyinmek isteyen kadın kullanıcıların hizmetine açıldı. Kısa bir süre içerisinde kadın kategorisinde oldukça başarılı geri bildirimler alındı. Yapılan araştırmalar ve alınan geri bildirimler sonucunda erkek kategorisine artan ilgi ile, Nisan ayında Clotie artık erkekler için de alışveriş deneyimini baştan sona değiştirmeye hazırlanıyor. Erkeklerin genel olarak kıyafet alışverişine zaman harcamak istememesi ve yaklaşık %25 oranla kadınlara göre internetten daha fazla alışveriş yapıyor olması bu kararı destekleyen sebepler arasında. En önemlisi ise, Clotie içerisindeki kadın kullanıcıların çoğunun her siparişinde bir erkek kullanıcıyı Clotie ile tanıştırmak istemesi.

Clotie Hızla Büyümeye Devam Ediyor

Bugüne kadar hızla artan kullanıcı kitlesi ile günden güne büyüyen Clotie, gelen talepler doğrultusunda hedef kitlesini genişleterek önümüzdeki dönemlerde farklı konseptler ile kullanıcıların beklentilerine karşılık vermeye devam edecek. Hedef, kişisel stil danışmanlığı hizmeti ile herkese yeni bir alışveriş deneyimi yaşatmak ve bu deneyimi 2021 yılı içerisinde Türkiye'den çıkarak başka ülkelere de taşımak.

BİZE ULAŞIN