Geçmişe dönüş

Klasik Reverso’nun kazandığı sportif görünüm üzerine.

Giriş Tarihi: 31.12.2019 16:28

Yazı Johnny Davis
Fotoğraf Rebecca Scheinberg

Biri size gözlerinizi kapatıp bir spor saati hayal etmenizi söylese aklınıza gelen ilk şey, muhtemelen Art Deco tasarımına sahip, lüks deri kayışlı bir saat olmayacaktır. İnce, elegan ve klasik yapısıyla Jaeger-LeCoultre Reverso'dan söz ediyoruz. Ama unutmayalım ki, Reverso 1931'de bir spor saati olarak duyurulmuştu. Döndürülebilen iki yüzlü kadranı, Britanya Hindistanı'nda polo oyuncularının kolunda kadranı korumak için akıllıca bir çözüm olarak bulunmuştu.

Bugünlerde Reverso daha çok klasik bir saat olarak anılıyor; kadranın iki yüzünden biri, bugüne dek daha çok oymacılıkla kişiselleştirilmeye açık bir davet gibi görüldü. Reverso'nun 2019 modeli Tribute Small Seconds ise binicilik ayakkabılarıyla ünlü Arjantinli Casa Fagliano'nun tasarladığı bordo deri kayışı ve bordo kadranıyla atalarının sportif DNA'sına dönüyor. Yeni model, hikâyesi olan bir modelin, modernleşirken karşılaşacağı tehlikeleri bertaraf etmesine iyi bir örnek: İki yüzünden biriyle geçmişi kutsarken, diğer yüzüyle modernliği yakalıyor.

"Yeni indeksleri, boyutu, hacmi ve ergonomisiyle Reverso eskisinden çok farklı" diye anlatıyor bu durumu Jaeger- LeCoultre'un ürün tasarım direktörü Lionel Favre; "Eğer bu Reverso'yu ilk örneğiyle yan yana koyarsanız tamamen farklı olduklarını göreceksiniz. Fakat ruhları aynı."

BİZE ULAŞIN