Nadal, vizesi iptal edilen Djokovic'i sorumlu tuttu

Başarılı raket Rafael Nadal, Sırp Novak Djokovic'in Avustralya Açık'a katılmasındaki pürüzleri değerlendirdi. İspanyol tenisçi, Djokovic'in "istemesi halinde" sorunsuz bir şekilde Avustralya Açık'ta mücadele edebileceğini söyledi.

Giriş Tarihi: 07.01.2022 12:05

Damla Yüce

Sırp Tenisçi Novak Djokovic, Kovid-19 aşılarını yaptırmayarak sağlık muafiyeti belgesiyle Avustralya Açık'a katılmak için Melbourne Havalimanı'na geldikten sonra ülkeye giriş vizesi iptal edilmişti. Tenisçiler için aşı muafiyeti kararı çıktıktan sonra ülke girişinde sorun yaşaması ise tartışılmıştı.

Dünya klasmanında 6. sırada yer alan Nadal, ülkeye giriş şartlarını yerine getiremediği için Avustralya vizesi iptal edilen ve mültecilerin kaldığı bir otele yerleştirilen dünya 1 numarası Djokovic'in durumunu değerlendirdi.

Djokovic için üzüldüğünü belirten Nadal, "Bence isteseydi Avustralya Açık'ta sorunsuz bir şekilde oynardı. Herkes kendi kararını vermekte özgür ama bunun da bazı sonuçları var. Elbette yaşananlardan hoşlanmıyorum. Ancak Djokovic aylar öncesinden katılım koşullarını biliyordu." ifadelerini kullandı.

Kovid-19 aşısı olup olmadığını açıklamadığı için 9 şampiyonluk kazandığı Avustralya Açık'a katılamama riskiyle karşı karşıya kalan Novak Djokovic'in, turnuva organizatörlerinden özel izin alması Avustralya'da yoğun tepkilere neden olmuştu.

Avustralya Açık, 17-30 Ocak tarihlerinde Melbourne kentinde düzenlenecek.

BİZE ULAŞIN