Gelecek Kış ve Yaz Olimpiyat Oyunları Ne Zaman?

Önümüzdeki Olimpiyat Oyunları hakkında şimdiye kadar bildiğimiz her şey.

Giriş Tarihi: 09.08.2021 14:39

2021 yazında gerçekleşen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları 16. ve son günde yapılan madalya mücadelesiyle tamamlandı. Türkiye, organizasyonu 35. sırada bitirdi.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda günün madalya müsabakalarının ardından genel sıralamada ABD, Çin'i geçerek birinci oldu.

2022 PEKİN KIŞ OLİMPİYATLARI
Bir sonraki Olimpiyat Oyunları, 4 Şubat Cuma ile 20 Şubat 2022 Pazar tarihleri arasında Pekin'de gerçekleşecek. Etkinlik, Pekin'i hem Yaz hem de Kış Olimpiyatlarına ev sahipliği yapan ilk şehir yapacak ve resmi meşaleler yanacak.

Tokyo'nun Yaz Olimpiyatları'ndaki yüz yüze seyirci sayısı koronavirüs güvenlik endişeleri nedeniyle sınırlı olsa da Reuters , Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) önümüzdeki Kış Olimpiyat Oyunları için çok daha fazla sayıda yüz yüze taraftarı ağırlamayı planladığını bildirdi.

2024 PARİS YAZ OLİMPİYATLARI
Bir sonraki Yaz Olimpiyatları, 26 Temmuz Cuma ile 11 Ağustos 2024 Pazar tarihleri arasında Paris'te düzenlenecek.

Etkinliğin resmi web sitesine göre , standart 28 sporunun yanı sıra 2024 Oyunları, geçici olarak breakdans, spor tırmanışı, kaykay ve sörf de içerecek. IOC Başkanı Thomas Bach, "Paris'in önerdiği dört sporun tümü, 2020 Olimpiyat Gündemi ile tamamen uyumludur, çünkü programı daha cinsiyetler arasında dengeli ve daha kentsel hale getirmeye katkıda bulunurlar ve genç nesille bağlantı kurma fırsatı sunarlar." dedi.

BİZE ULAŞIN