Fransa Açık'ta Roger Federer Çekildi, Serena Williams Elendi

Fransa Açık'ın 4. turunda Serena Williams elenirken, Roger Federer vücudunu daha fazla yormamak adına çekildiğini duyurdu.

Giriş Tarihi: 07.06.2021 12:17

Kariyerinde 23 grand slam şampiyonluğu bulunan ABD'li tenisçi Serena Williams, Fransa Açık'ın (Roland Garros) 4. turunda elendi. İsviçreli tenisçi Roger Federer, vücudunu daha fazla yormamak adına dördüncü tura yükseldiği Fransa Açık'tan (Roland Garros) çekildiğini duyurdu.

ROGER FEDERER FRANSA AÇIK'TAN ÇEKİLDİ

Erkeklerde 8 numaralı seribaşı Roger Federer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Takımımla yaptığım görüşmeler sonrası Fransa Açık'tan çekilmem gerektiğine karar verdim. İki diz ameliyatı ve bir yılı aşan rehabilitasyondan sonra vücudumu dinlemem ve iyileşme yolunda kendimi zorlamadığımdan emin olmam çok önemli." ifadelerini kullandı.

Geçen yıl yaşadığı sakatlığın ardından uzun süre tenisten uzak kalan Federer, Fransa Açık'la birlikte 487 gün sonra grand slam maçına çıkmıştı. Federer'in turnuvadan çekilmesiyle dördüncü turdaki rakibi İtalyan Matteo Berrettini doğrudan çeyrek finale yükseldi.

SERENA WILLIAMS, ELENA RYBAKINA'YA ELENDİ

Paris'te düzenlenen turnuvada tek kadınların 7 numaralı seribaşı Serena Williams, 21 numaralı seribaşı Kazakistanlı Elena Rybakina ile karşılaştı. Rybakina, toplam 1 saat 17 dakika süren mücadeleden 6-3 ve 7-5'lik setlerle 2-0 galip ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Kariyerinde ilk kez grand slam çeyrek finaline yükselen Rybakina, 31 numaralı seribaşı Rus Anastasia Pavlyuchenkova'nın rakibi oldu.

BİZE ULAŞIN