Saat Meraklıları İçin Bir Akıllı Saat

Akıllı saate hâlâ ikna olmayan klasik saat meraklıları için TAG Heuer’den İsviçre zanaatkarlığıyla giyilebilir teknolojiyi bir araya getiren akıllıca bir hamle: Calibre E4.

Giriş Tarihi: 21.07.2022 14:03 Güncelleme Tarihi: 21.07.2022 14:06

Yazı Nick Sullivan

APPLE WATCH 2015'te duyurulduktan 6 ay sonra TAG Heuer ilk akıllı saatini çıkardı. Bu, akıllı saatleri reddeden İsviçre saat endüstrisi için epey erken bir hamleydi. Sektörün eskileri Apple Watch'un kalıcı olmayacağı fikrindeydi.

Ama şimdi biliyoruz ki akıllı saatlerin bir yere gittiği yok. Hatta artık farklı zevklere göre çeşitlendirilmiş durumdalar. TAG Heuer'in sunduğu da bu oldu: Tüm bu teknolojiyi stil sahibi biçimde kullanmak.

Yine de akıllı saatlerde saat sevenleri rahatsız eden bir şey var var. İsviçre yapımı saatler ömür boyu dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Birçok nesli
görürler. Akıllı saatlerde ise durum böyle değil. Örneğin Apple, saatinin yedinci neslini çıkardı. TAG Heuer de akıllı saatinin ömrünü uzatmaya, bir ömür boyu olmasa da en azından piyasadaki benzerlerinden daha uzun süre dayanmasını sağlamaya çalıştı. 2020'de LVMH grubuna bağlı markanın başına geçen CEO Frédéric Arnault, "Bir akıllı saatte eninde sonunda pil çalışmayı durduracaktır" diyor. "Soru şu; 'eninde sonunda' ne kadar uzakta? Yazılım yıllarca korunabilir. Saatin ömrünü uzatmak için de pili değiştirebiliriz." Arnault'a göre, yedi yıl önce TAG'ın birinci nesil akıllı saatini satın alanlar, bugün hâlâ takmaya devam ediyorlar. Mutlulukla.

TAG Heuer şimdi dördüncü nesil akıllı saatini çıkardı. 42 mm kasa boyutundaki E4, önceki modellere göre daha zarif ve rafine. Aynı zamanda önemli ölçüde inceldiği için mekanik bir saate daha yakın bir görünüme sahip. Büyük kardeşi olan 45 mm'lik versiyon da seramik çerçevesiyle daha sportif bir görünüm sunuyor. İki model de işlevsellikten ödün vermiyor. Akıllı bir saatte mekanik saate göre çok daha sıklıkla kullanılan kurma kolu yeni versiyonda büyütülmüş. Her iki boyutta da yeni bir altimetre ve daha hızlı Bluetooth bağlantısı bulunuyor. Her ikisi de Google'ın Wear OS teknolojisi tarafından destekleniyor. Arnault, "Şu anda ürettiğimiz saatleri üç yıl önce yapamazdık çünkü teknoloji henüz gelişmemişti" diyor.

Akıllı saat takmaktan kaçınıyorsanız, E4 fikrinizi değiştirebilir.

BİZE ULAŞIN