Omega x Swatch Speedmaster Dünya Çapında Alışveriş Çılgınlığını Ateşledi

Stoklara girdiği anda mağazalar önünde oluşan kuyruklarla adından söz ettiren Omega x Swatch Speedmaster MoonSwatch şu anda orijinal fiyatının 10 katından fazla satıyor.

Giriş Tarihi: 28.03.2022 15:24

Damla Yüce

Cumartesi günü Londra'dan Cenevre'ye, Hong Kong'dan Miami'ye kadar dünyanın dört bir yanındaki Swatch mağazaları, Omega x Swatch Speedmaster MoonSwatch'ın mağazalarda piyasaya sürülmesiyle dolup taştı. Hatta dolup taşmak ne kelime, mağazaların önünde oluşan ve kilometreleri bulan uzun kuyruklar gündemden düşmedi desek yeridir.

Omega x Swatch Speedmaster koleksiyonu, Ay, Dünya, Güneş, Mars, Jüpiter, Satürn, Plüton, Venüs, Uranüs, Neptün ve Merkür dahil olmak üzere güneş sistemimizdeki farklı gezegenlere ve gök cisimlerine atıfta bulunan 11 parçadan oluşuyor. Kuvars MoonSwatch kronograf saat, 1969'da NASA'nın Apollo 11 aya inişinden esinlenen mekanik Omega Speedmaster Moonwatch'a atıfta bulunuyor.

Koleksiyon, Swatch'un lüks Omega markası ilk işbirliği ve fiyatlandırma göz önünde bulunduğunda saat tutkunları tüm 11 saatlik koleksiyonu orijinal Omega Speedmaster Moonwatch'dan çok daha ucuza satın alabiliyorlar. Hal böyle olunca, sıralardaki kuyruklar da uzadıkça uzuyor ve herkes kendine bir Moonwatch edinmek istiyor.

Swatch, MoonSwatch'ın sınırlı sayıda üretilen bir sürüm olmadığını açıkça belirtmiş olsa da, dışarıda yaşanan kaotik sahneler nedeniyle Cenevre'de bildirilen tutuklamalara ve Londra'nın merkezinde bir mağazanın kapanmana aldırış etmeden binlerce kişi en yakın Swatch mağazasına akın etti.

Bakalım Moonwatch çılgınlığı sürmeye devam edecek mi...

BİZE ULAŞIN