OMEGA Speedmaster 321 Geri Döndü

OMEGA, 2022 yılının ilk büyük lansmanı olarak vintage detaylara ve 18 ayar Canopus Gold altından tasarıma sahip yeni bir Speedmaster Calibre 321 modelini tanıttı.

Giriş Tarihi: 23.02.2022 13:41

Bu efsanevi koleksiyon 1957 yılında tanıtıldığında, kronograf saatçiliğinde çığır açmıştı. Profesyonel otomobil yarışçıları için tasarlanan saat, mükemmel okunabilirlik ve kullanım kolaylığı sunuyordu. Ayrıca kadran yerine bezel üzerinde takimetre ölçeği bulunan ilk saatti. Bu özellik, pistte ortalama hız ölçümü için idealdi ve saatin sağlam, yüksek hassasiyetli ve su geçirmez tasarımını tamamlıyordu.

CK2915-1 olarak bilinen ilk Speedmaster'dan ilham alınan yeni model, koleksiyonun 65. yıl dönümünü 18 ayar Canopus Gold™ altından yapılan 38,6 mm'lik eşsiz bir kasa ile kutluyor. OMEGA'nın kendi beyaz altın alaşımı olan bu çok özel materyal; parlaklığı, beyazlığı ve uzun ömürlülüğü ile öne çıkıyor. Saat uzmanları, tepe üzerinde bulunan ve ilk CK2915 modellerinin bazılarında su geçirmezlik ifadesi olarak kullanılan NAIAD sembolünün ayırdına varacak.

Yüksek kontrast yaratmak için saatin siyah oniks kadranına vintage OMEGA logosu ve oval bir "O" harfini içeren yazı stili uygulandı. Bu da, ilk CK2915 modellerine özgü bir ayrıntı. Ayrıca Canopus Gold™ PVD uygulanan 18 ayar beyaz altından ibreler ve indekslerin yanı sıra, merkezi kronograf işleviyle birlikte küçük saniye göstergesi, 30 dakika sayacı ve 12 saat sayacı içeren üç klasik Speedmaster alt kadranları bulunuyor.

Tabii ki ünlü takimetre ölçeği de unutulmadı. Bezel üzerinde yer alan ölçek, "Grand Feu" mine dolgulu. Yakından baktığınızda, orijinal Speedmaster'ın koleksiyon değeri taşıyan iki ayrıntısını görebiliyorsunuz: Ünlü 90 üzerinde nokta (DON) ve 70 yanında nokta.

En çok rağbet gören özellik ise saatin içindeki ünlü mekanizma. Calibre 321, 1957 yılında Speedmaster'ın içinde kullanılan orijinal mekanizma. Bu mekanizma aynı zamanda, tarihte Ay yüzeyine yapılan altı iniş dahil olmak üzere Apollo görevlerinde kullanılan saatlere güç veriyordu. OMEGA, 2019'dan beri Calibre 321 mekanizmasını özgün özelliklerini dikkatle koruyarak tekrar üretime sokuyor. Mekanizmanın bu yeni lansmanda kullanımı, saate daha yüksek bir karakter katıyor ve Speedmaster mirası ile gerçek bir bağ kurmayı sağlıyor.

Saatin arkasını çevirdiğimizde, koleksiyonun yıl dönümü ile ilgili daha fazla öğeyle karşılaşıyoruz. 1957 yılından beri Speedmaster'da kullanılan bir marka simgesi olan OMEGA denizatı işlemesi, safir camın içinde yer alıyor. Denizatının gözleri, geleneksel olarak 65. yıl dönümü kutlamalarını simgeleyen değerli bir taş olan mavi safirden yapılıyor.

Speedmaster Calibre 321 modeli, 18 ayar Canopus Gold™ altından yapılan ve konforlu serbest bırakma sistemine sahip kordon ile birlikte özel ahşap kutusunda sunuluyor. Koleksiyonun 65. yıl dönümü şerefine gül ağacı benzeri bir desenle süslenen kutunun şekli ve tasarımı, müşterilere 1957 yılında sunulan orijinal Speedmaster kutularından ilham alınıyor.

BİZE ULAŞIN