Aquis Date Upcycle: Gezegenin geleceği için değişim

Aquis Date Upcycle, Oris’in iklim nötr oluşunu ve gezegenimizin geleceğini korumaya dair süregelen misyonunu simgeliyor. Beraber Daha İyisi için Değişimi getirebiliriz.

Giriş Tarihi: 25.11.2021 16:46 Güncelleme Tarihi: 25.11.2021 17:11

Plastik atıklarla ilgili oldukça tedirgin edici, göz ardı edilmesi güç istatistikler mevcut. Örneğin BM Çevre Programı'na göre her yıl yaklaşık 13 milyon ton plastik sızıntı okyanuslarımıza akıyor. Bu dakika başına bir kamyon yükü demek. Bir National Geographic makalesine göre, okyanuslarımızda 269.000 tonu yüzeyde yüzen toplam 5,25 trilyon plastik atık parçası mevcut. Şimdiye değin üretilmiş toplam plastiğin yalnızca %9'unun geri dönüştürüldüğü tahmin ediliyor.

Yapacak çok iş var. Son yıllarda Oris, dünyanın öncü okyanus koruma kuruluşlarının bazıları için bağış toplama ve farkındalık arttırma gibi etkinliklerle Daha İyisi için Değişim misyonunu taşımakta. Örneğin plastik atıkların okyanuslara ulaşmasını engellemek için tasarlanan yeni bir yüzer platform geliştirme projesi için (önceden Pacific Garbage Screening) Everwave ile ortaklık yürütüyoruz. Ancak her zaman daha fazlasını yapabiliriz.

Bugün, bağımsız iklim eylemi uzmanları ClimatePartner tarafından onaylandığı üzere resmi iklim nötr statümüzü gururla paylaşıyoruz. Bu, faaliyetlerimizde -gerçek anlamda yalnızca burada başlayabilecek bir çaba ile karbon emisyonlarını telafi etmek ve azaltmak için gösterilen muazzam çabaların bir sonucu. Bugün emisyonlarımızı azaltmak ve sürdürülebilir davranış her faaliyetimizin temelini oluşturuyor.

Başladığımız bu yeni bölüme dikkatleri çekmek amacıyla yüksek performanslı dalgıç saatimizin bir versiyonu olan geri dönüştürülmüş PET plastiğinden yapılan renkli kadranıyla Aquis Date Upcycle'ı sunuyoruz.

Plastiğin geri dönüştürülebileceğini ve lüks saatçilik sanatının bir parçası olarak ileri dönüştürülebileceğini göstermenin yanında bu saatin arkasındaki vizyon, dünya çapında herkesi temizlik günlerine katılmaları için teşvik etmek. Bu amaçla Oris, küresel ortaklarından ve tedarikçilerinden oluşan ağı ile yıllardır Dünya Temizlik Günleri'nde yer alıyor. Bu yıl ise Oris olarak Daha İyi Günler için Değişim ile daha da ileri gidiyor, dünya genelinde üç ayda bir temizlik günleri düzenliyoruz. Bunun için yeni ortağımız #tide çöp toplamak amacıyla geri dönüştürülmüş plastikten Oris'e özel 'Temizlik Torbaları' üretti. Çöp toplamak, aynı eğitim gibi kolektif bir sorumluluk ve gelecek nesiller için okyanuslarımızı korumak istiyorsak çok önemli.

Temizlik Torbası, okyanus bağlantılı plastiği yüksek kaliteli yeni bir ham maddeye dönüştürmek için inovatif bir üretim yöntemi kullanan, plastik geri dönüştürme alanında uzman İsviçre merkezli #tide ile heyecan verici bir ortaklığın başlangıcını temsil ediyor.

#tide BM'nin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'na kendini adamış bir organizasyon ve 15 milyon plastik PET şişenin okyanusa karışmasını önledi. Geri dönüştürme işlemleri daha önce geri dönüştürülmemiş plastik üretiminde kullanılan enerjiden %52 tasarruf ediyor ve üretim yöntemleri %79 daha az sera gazı emisyonuna sebep oluyor. Plastikler tekrar ve tekrar geri dönüştürülebiliyor. #tide'ı kahve kupalarında, aksesuarlarda ve hatta spor salonu zeminlerinde dahi bulabilirsiniz.

#tide ile ortaklaşa, tümü Daha İyisi için Değişimi getirecek, farkındalık yaratacak ve karbon ayak izimizi azaltacak başka projelerimiz de var.

Aquis Date Upcycle, her ikisi de geri dönüştürülmüş okyanus plastiğinden kadrana sahip 41.5 mm veya 36.5 mm kasasıyla satışta. Her bir saat eşsiz çünkü plastik geri dönüştürme prosedürü rasgele modeller üretiyor yani hiçbir kadran aynı değil. Talep olduğu sürece üretmeye devam edeceğiz. Umudumuz; müşterilerimizin Aquis Date Upcycle'ı tercih etmesi ve dünyanın okyanus plastiği krizini çözmede güncel bir katkı sunmak için bize katılması.

Kadranın da ötesinde, saatler popüler Aquis Date 41.5 mm ve 36.5 mm modelleri ile aynı yapıyı paylaşıyor. Hepsinin paslanmaz çelik kasası ve çizilmeye dayanıklı gri seramik girişli kendi etrafında dönen tek yönlü bezeli var.

Aynı zamanda uzatmalı klips sistemiyle ayarlanan paslanmaz çelikten metal bileziği, tepe korumaları, vidalanmış kurma kolu ve İsviçre yapımı otomatik mekanik mekanizması mevcut. Her bir saat, iklim nötr statümüz çerçevesinde sürdürdüğümüz pek çok yenilikten biri olan sürdürülebilir ve geri dönüştürülebilir kağıttan yapılmış gri sunum kutusu içinde geliyor.

Daha İyisi için Değişim getirme misyonumuza devam ediyoruz. Önümüzdeki baharda iklim nötr statüsünün ve faaliyetlerimizi daha da sürdürülebilir kılma planlarımızın altını çizen ilk sürdürülebilirlik raporumuzu yayınlayacağız.

Aquis Date Upcycle, Oris'in iklim nötr oluşunu ve gezegenimizin geleceğini korumaya dair süregelen misyonumuzu simgeliyor. Beraber Daha İyisi için Değişimi getirebiliriz.

Aquis Date Upcycle

Oris Daha İyisi İçin Değişim misyonuna

Aquis Date Upcycle ile devam ediyor, geri dönüştürülmüş PET plastiğinden yapılmış kadranıyla eşsiz bir saat

KASA

Malzeme Çok parçalı paslanmaz çelik kasa,

gri seramik girişli kendi etrafında dönen tek yönlü bezel

Boyut 41.50 mm, 1.634 inç / 36.50 mm, 1.437 inç

Üst Cam Her iki taraftan kubbeli, yansıtmayan iç kaplamalı safir

Kasa sırtı Vidalanmış paslanmaz çelik, transparan mineral cam

İşletim cihazları Güvenlik tepesine vidalanmış paslanmaz çelik

Suya dayanıklılık 30 bar (300 m) İnterhorn genişliği 22 mm / 18 mm

MEKANİZMA

Numara Oris 733

Boyutlar Ø 25.60 mm, 11 1/2'''

Fonksiyonlar Saatler, dakikalar ve saniyeler için merkezi akrep ve yelkovan,

kolay ayarlanabilir tarih, saniye durdurucusu, saat 6'da tarih penceresi

Kurulum Otomatik

Güç rezervi 38 saat

Titreşimler 4 Hz (28'800 A/h)

Mücevherler 26

KADRAN

Tasarım Kadrana yerleştirilmiş her biri eşsiz geri dönüştürülmüş PET plastiğinden yapılmış

Işık yayan malzeme Super-LumiNova® Sonradan yerleştirilen belirteçler

Kayış Uzatmalı ve katlanan klipsli paslanmaz çelikten metal bilezik

BİZE ULAŞIN