Zevkli bir dalgıç

Louis Vuitton’un okyanuslar için ürettiği yeni Tambour, dalgıç saatlerine yeni bir soluk getiriyor.

Giriş Tarihi: 09.08.2021 11:58

Yazı Nick Sullivan

Lüks modaevlerini genellikle "yüksek saatçilik" yönleriyle hatırlamayız. Ancak Louis Vuitton bu konuda hep bir istisna oldu. Örneğin Fransız lüks markasının 2002'de tanıttığı ilk modeli Tambour'u ele alalım. Kendine özgü kasa şekli onu diğer saatlerden bir bakışta ayırıyor: Alt kısmı üst kısmından daha geniş, tıpkı bir davul veya Fransızca adıyla bir tambur gibi... Seriye daha sonra bir Tambour Slim versiyonu eklenmiş olsa da orijinal versiyon yıldız mertebesini korudu.

Ancak bu, Tambour'un hep aynı şekilde üretilmiş bir saat olduğu anlamına gelmiyor. Yıllar içinde çok sayıda versiyonu, üst düzey saatçilik örnekleri olarak ortaya çıktı. Diğer yandan, tekniğin (ve fiyatın) üst sınırlarında dolaşması, şimdiye dek Vuitton'u saatçilik sektörünün en önemli ayağını oluşturan spor saatler ve dalış saatleri arasında saymaya yetmiyordu.

LV TAMBOUR STREET DIVER, YILIN EN EĞLENCELİ DALIŞ SAATİ DESEK YERİDİR

Nisan ayında marka, bu eksiği görerek klasik dalış saatine kentsel, sokak esintili bir dokunuş getiren Tambour Street Diver'ı piyasaya sürdü. Vidalı kurma kolları ve 100 metrelik su geçirmezlik derecesi ile teknik performans açısından son derece başarılı bir saat bu. Dalış saatlerinde alışılageldik bir özellik olan dış bezele sahip değil; tasarımcılar bunun ikonik Tambour tasarımını karmaşık hale getireceğini düşünmüş olmalı. 13.30 konumundaki ikinci bir kurma kolu, safir kristalin altındaki dalış zaman ölçeğini dışarıdan döndürüyor. Skaladaki V'yi dakika ibresinin sonundaki başka bir V ile eşleştirip, böylece bir X oluşturarak dalış yaptığınız anı işaretliyorsunuz.

Teknik detayların ve estetiğin ötesine geçip, materyale bakalım. 44 mm kasa üç metal kombinasyonuyla geliyor: Siyah PVD kaplı paslanmaz çelik, mavi PVD ve cilalı paslanmaz çelik ve pembe altın ile siyah PVD kaplama. Her versiyon kendi cesur renk vurgularına sahip ve bilekte varlığını oldukça görkemli bir şekilde sergiliyor. Tambout Street Diver aynı zamanda lüks markalar arasındaki "ciddiyetle tasarlanmış olsa da eğlencesinden bir şey yitirmeyen" saatlere yönelik eğilimi de yansıtıyor.

Saat Hakkında Birtakım Gerçekler
PVD veya "fiziksel buhar biriktirme" işlemi, metali vakumla buharlaştırarak ve yüzeye inmesini sağlayarak renk ve doku ekleyen bir işlemdir. Genelde saat kasasında kullanılır.

BİZE ULAŞIN