Gümüş Makine

Motor sporu kronografı yeniden yarışa başlıyor.

Giriş Tarihi: 10.05.2021 15:09 Güncelleme Tarihi: 10.05.2021 15:12

Yazı: Johnny Davis

Tag Heuer ürün direktörü Guy Bove, markanın 160. yılını Carrera modellerinin özel bir üretimiyle taçlandırmak istediğinde, başarmak istediği iki şey vardı: "İlki, modeli bilmeyen insanları Carrera ile tanıştırmak. İkincisi ise modelin hayranları için yaratıcı bir tasarım ortaya koymak."

Tamamen gümüş olan kronograf geçtiğimiz Haziran ayında "zamanlar üstü" sıfatıyla duyuruldu. Onu Temmuz'da "Montreal esintili" kırmızı, mavi ve beyaz limitli versiyon izledi; 1972 doğumlu beyaz Heuer Montreal, uzun zamandır üretimi yapılmayan bir modeldi. Ayrıca dört yeni versiyon daha vardı: Mavi kadranlı, yeşil ve siyah kadranlı, siyah ve kırmızı altın kadranlı versiyonlar, onları Eylül'de takip eden dört yeni renkle kalıcı koleksiyonda yerlerini aldılar.

Carrera, Tag Heuer'in 60. yılını kutlamak için mükemmel seçim çünkü marka kronograflarıyla ünlü. Kurucu Edouard Heuer yenilikçi bir mucitti ve markanın vizyonu hep profesyoneller için yüksek kalitede saatler üretmek üzerine oldu. 1916'da Edouard Heuer, sporlarda saniyenin yüzde birini ölçebilen bir kronometre olan Microsplit'i yarattı. Bu model, Olimpik oyunların da resmi zaman tutucusuydu. Marka kronometreleriyle büyük ün kazandı. Tag Heuer Carrera koleksiyonu ise 60'larda ortaya çıktı; ismini 50'lerin tüyler ürperten Panamerikan motor rallisi Carrera'dan alıyordu.

"Aynı çizgide ilerlemek muhteşem bir başarı," diyor Bove. "Tag Heuer markası tarihi boyunca hep spora ve dinamizme odaklanmıştır. Dolayısıyla Bir Carrera ile markanın DNA'sına nüfuz etmiş oluyorsunuz."

BİZE ULAŞIN