Moto Guzzi’nin Konforlu Macera Motosikleti Stelvio Türkiye’de

Moto Guzzi'nin konforlu macera motosikleti Stelvio Türkiye'de

Giriş Tarihi: 30.04.2024 22:25 Güncelleme Tarihi: 08.05.2024 16:36

Dünyadaki en seçkin motosiklet markalarından İtalyan Moto Guzzi, Adventure touring sınıfındaki yeni modeli Stelvio ile ilk kez Türkiye'de. 103 yıllık köklü geçmişiyle alanında öncü olan Moto Guzzi, ünlü Cenovalı gemi armatörleri Emanuele Vittorio Parodi, oğlu Giorgio ve arkadaşı Carlo Guzzi tarafından kuruldu. Macera severlerin gözdesi Moto Guzzi, Stelvio başta olmak üzere tüm modelleriyle büyük ilgi görüyor.

Dünyanın önde gelen premium motosiklet üreticilerinden Moto Guzzi, Türkiye'de Doğan Trend Otomotiv tarafından temsil ediliyor. Büyük saygı duyulan, muazzam üne sahip bir marka olan Stelvio, adını her motosikletçi için vazgeçilmez bir lokasyon olan, 48 efsanevi keskin virajla iki vadiyi birbirine bağlayan, Alpler'deki ünlü dağ geçidinden alıyor. Bu nedenle tecrübeli motosikletçiler için nihai varış noktasını temsil ediyor. Kullanıcıları için sürüş keyfinin zirvesine çıkma fırsatı sunan Stelvio, geleceğin kapılarını aralayan son teknolojiyle Moto Guzzi'nin kendine has olan karakterini birleştiriyor. Eşsiz performans özelliklerine sahip olan Stelvio, ayırt edici sese sahip güçlü bir motoru üzerinde barındırıyor.

Tasarımında V-ikiz motorun izi var

Stelvio ayrıca yüksekliği elektronik olarak ayarlanabilir ön cama ve daha da önemlisi, bu tip bir motor mimarisine sahip az sayıda modelden biri. Çok sayıda ilgi çekici çift silindirli motor mevcut olmasına rağmen, yalnızca bir tanesi 90 derece enlemesine yerleşimli V-ikiz motor konfigürasyonuna sahip. Bu da Moto Guzzi'nin ayırt edici özelliği olarak öne çıkıyor. Motor, tork sağlama şekli açısından son derece farklı ve benzersiz bir karaktere sahip. V tipindeki ikiz motor, Stelvio'nun sadece en önemli özelliği olmakla kalmayıp, aynı zamanda diğer tüm Moto Guzzi'lerde olduğu gibi, tasarımının da merkezi olma özelliğine sahip. Tasarımın tamamının başlangıcında, silindirlerin yakıt deposundan fırlamış gibi göründüğü ve sonrasında son derece çağdaş bir tarzın benimsendiği, yükseltilmiş ve şekillendirilmiş bir motor bulunuyor. Ana kaporta bileşenlerinin, yakıt deposu ile sele arasında ortalanan geometrik diseksiyonu, hatlarının zarafetini daha da ortaya çıkarırken, bir yandan da kompleks ayrıntılara sıra dışı bir şekilde dikkat çekmeye devam ediyor. Malzemeler, renkler ve kaplamalar geleceğin tasarım trendleri benimsenerek seçilmiş ve aynı zamanda formları ve kompleks detaylarıyla motosikletin İtalyan tarzı özünü vurguluyor. Verilen dinamik hissiyat, ince kuyruk kısmıyla ve ön kısma hakim olan daha büyük şekillerle öne çıkarılıyor. Bu sayede, seyahat ve yolculuk odaklı bir motosiklette gerekli olan koruma ve konfor ihtiyaçları tasarım bakımından karşılanmış oluyor.

BİZE ULAŞIN