Japon konseptli Porsche 356 "Bonsai"

Daniel Arsham, Japon konsepti Wabi Sabi'den ilham alan özel Porsche 356 "Bonsai"yi sergiliyor.

Giriş Tarihi: 20.09.2022 11:20

Damla Yüce

Daniel Arsham, Japon estetik konsepti Wabi Sabi'den esinlenerek yeni modifiye edilmiş Porsche 1955 356 Speedster'ına ilk bakışını sundu. Wabi Sabi; sade, kusurlu ve geçici olanda güzellik ve dinginlik bulan bir dünya görüşü olarak tanımlanıyor.

Toplamda 4.000'den az Porsche 356 Speedster modeli bulunurken; Arsham, iki koltuklu antikayı tamamen benzersiz bir şeye dönüştürüyor, katmanları geri alıyor ve neredeyse 70 yaşındaki arabanın doğal yaşını ve patinasını kucaklıyor.

Ham fırçalanmış metal dış cepheler, Willhoit Auto Restoration'dan John Willhoit ve Bridgehampton Motoring Club'dan Matthew Ammirati ile işbirliği içinde yapıldı.



İç mekanlar ise kısmen moda küratörü POGGY ve BerBerJin direktörü Yutaka Fujihara'dan ilham alan Japon tekstilleriyle döşenmiş. Üstü açık kabinin kaplanması, çivit rengi boyalı boro, Sashiko dikişli kanvas ve Okayama'da üretilen Japon kotu dahil olmak üzere zamanla eskiyen malzeme ve kaplamaların bir kombinasyonuyla oluşturulmuş.



Pürüzsüz ve sade dış cepheler, arka motor ızgarasının üstünde patine bronz bir 3D döküm olarak öne çıkan projenin ilham perisi olan bonsai ağacı ile metallerin doğal özelliklerini sergiliyor.

BİZE ULAŞIN