Tesla Artan Pil Kapasitesi ile Daha Ucuz Model Y'yi Piyasaya Sürecek

Tesla, artan pil kapasitesi ile daha ucuz modeli Y'yi piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Giriş Tarihi: 13.04.2022 16:04

Damla Yüce

Tesla şimdi Model Y'nin daha uygun fiyatlı bir versiyonunu, yeni 4680 pil hücreleri sayesinde artan pil kapasitesiyle piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Yeni hücreler, otomobil üreticisinin mevcut akülerinden iki kat daha büyük olsa da, kapasitesinin beş katı etkileyici bir kapasiteye sahip. Yeni pil ile güncellenen Model Y, tek bir şarjla 279 mil menzil yapabilir ve sadece beş saniyede 0-60 mil hıza ulaşabiliyor.

Mart 2020'de piyasaya sürüldüğünde, Model Y'nin Tesla için oyunun kurallarını değiştiren bir araç olması gerekiyordu. Model 3'ten daha büyüktü, aileler için daha uygundu ve amiral gemisi Model X'ten önemli ölçüde daha ucuza mal olacaktı. Fakat Model Y piyasada olduğu süreçte daha da pahalı hale gelmişti.

4680 hücreleri, yeni Model Y'de yapısal bir pil takımı ile entegre edildi. Bu değişikliklerin yanı sıra, yenilenen otomobil ayrıca manyetik orta konsol kol dayama yeri ve bir arka raf dahil olmak üzere bir dizi başka yeni özellik taşıyacak.

İlgisini çekenler için ufak bir not da bırakalım: nispeten uygun fiyatlı otomobilin şu anda yalnızca Tesla çalışanları için satışı mevcut, ancak önümüzdeki haftalarda daha geniş kitlelere satışa açılması planlanıyor.

BİZE ULAŞIN