Farklı bir sürüş desteği sunan Cupra

Yenilikçi İspanyol otomobil markası, kalabalık bir alanda iyi bir alternatif sunuyor.

Giriş Tarihi: 11.06.2020 12:09 Güncelleme Tarihi: 11.06.2020 12:10

Otomobil endüstrisinde değişken bir zaman olduğunu söylemek, Himalayalar'ın oldukça tepelik olduğundan bahsetmek gibi. Otomobil üreticileri sadece elektrik ve otonom teknolojinin dönem sonu sorunları ile boğuşmuyor, aynı zamanda insanların bu dönemde gerçekten araba sahibi olmak isteyip istemedikleri gibi sorularla da uğraşıyor.

Pininfarina, 2 milyon poundluk tamamen elektrikli bir hiper otomobil sunmak üzere. Volvo'nun elektrik performans markası Polestar bu yıl iki otomobil çıkarıyor. Ve şimdi Ocak 2018'de Seat Group'tan resmi olarak lanse edilen Cupra var.

Marmarell'deki Barselona'nın hemen dışındaki 5 milyon sterlinlik merkezi "Cupra Garage" ından CEO Wayne Griffiths "Bir sürü insan deli olduğumuzu söyledi" diyor ve devam ediyor "Kimsenin yapmadığı bir şey yapma potansiyelinin orada olduğunu hissettik."

Markanın ilk tamamen elektrikli aracı olan Cupra'nın Tavascan konsepti, çift motorlu elektrikli güç aktarma sistemi sayesinde 6,5 saniyeden daha kısa sürede 0–62mph arasında gidebilir ayrıca 280 mil menzile sahip.

BİZE ULAŞIN