Büyüyen konfor: VW Tiguan Allspace

Tiguan Allspace modeliyle elini güçlendiren Volkswagen, SUV ailesini genişleterek pastadan daha fazla pay almak istiyor.

Giriş Tarihi: 26.11.2018 09:17 Güncelleme Tarihi: 27.11.2018 17:44
Yazı Onur AKÇAY

Volkswagen, SUV model ailesini; daha büyük, daha fonksiyonel ve daha ferah yeni bir model olan Tiguan Allspace ile genişletti. Mevcut Tiguan modeline göre 110 mm uzayarak 2.787 mm'ye ulaşan aks mesafesi ve 215 mm artarak 4.701 mm'ye ulaşan uzunluğuyla Tiguan Allspace, sınıfında iyi bir alternatif olacağa benziyor. Opsiyonel olarak tercih edilebilen üçüncü koltuk sırasıyla yedi kişinin birlikte seyahat etmesini sağlayan Tiguan Allspace, standart beş koltuk seçeneğiyle yapılan yolculuklarda 760 litreye ulaşan bagaj hacmi sunuyor. Daha fazla bagaj alanı gerektiğinde arka koltuklar katlanarak bagaj hacmi 1.920 litreye kadar çıkıyor. Bu sayede uzunluğu 1.921 mm'ye ulaşan yükleme bölümü, sörf tahtası gibi uzun eşyaların bile rahatça taşınmasına izin veriyor. 'Highline' donanım seviyesinde standart olarak yer alan kolay açılır/ kapanır bagaj kapağı 'Easy Open/ Close' fonksiyonu sayesinde bagajı açmak için bir ayak hareketi yeterli oluyor. Açık olan bagaj kapağı ise, bagajdan eşyalar alındıktan sonra 20 saniye içinde araçtan uzaklaşıldığında otomatik olarak kapanabilecek şekilde ayarlanabiliyor. Üçüncü sıra koltukların diğer koltuklarda aynı görüntüde olması ve rakiplerinden birkaç santim daha fazla diz mesafesi bırakması da aracın önemli artılarından. Bağımsız hareket edebilen arka koltuklar sayesinde üçüncü sıra koltuklara geçişte de büyük bir problem gözükmüyor. Kısacası standart Tiguan'dan 21 cm daha uzun olmasının avantajını kullanan Tiguan Allspace daha geniş bir yaşam alanı sunuyor.





Standart Tiguan ile büyük ağabey Touareg modeli arasına konumlandırılan araç, dışarıdan bakıldığında daha büyük görünümün haricinde standart olarak sunulan gri renkli yan aynalar ve arka tarafta yer alan trapez formundaki krom egzoz dekorlarıyla fark ediliyor. Şık ve geniş radyatör ızgarası, bu ızgaranın her iki kenarına entegre olan LED gündüz sürüş farları ve krom tavan rayları Tiguan Allspace'in sahip olduğu dinamik görünümü daha da pekiştiriyor. Dış görünümü biraz kişiselleştirmek isteyenler içinse 17 ila 20 inç arasında değişen hafif alüminyum alaşımlı 9 farklı jant ve 9 farklı renk seçeneği sunuluyor. Türkiye'de 'Comfortline' ve 'Highline' donanım seçenekleriyle satılan Tiguan Allspace iki farklı güç ünitesiyle alınabiliyor. 1.4 TSI ACT 150hp 6 ileri DSG benzinli ve 4MOTION teknolojisine sahip 2.0 TDI SCR 150hp 7 ileri DSG dizel motor seçenekleriyle sunulan Tiguan Allspace; 'Şerit Takip Asistanı', 'Şerit Değiştirme Asistanı' ve karşıdan gelen araçların ve sürücülerin gözünü kamaştırmadan uzun farla sürüş yapabilme imkanı veren 'Dinamik Far Asistanı' gibi sürüş destek sistemlerini opsiyonel olarak sunuyor.





Teknik Özellikler
TIGUAN ALLSPACE 1.4 TSI 150 PS HIGHLINE DSG
1.4 LİTRE 150HP 250NM TORK
ORTALAMA TÜKETİM: 6.4 LİTRE
0-100 KM/S: 9,5 SANİYE
MAKSİMUM HIZ: 198 KM/S

BİZE ULAŞIN