Devam eden başarı: Yeni Honda CR-V

İlk kez 1995 yılında satışa sunulan, ‘dünyanın en çok satan SUV modeli’ unvanına sahip Honda CR-V yenilendi.

Giriş Tarihi: 22.11.2018 10:15 Güncelleme Tarihi: 22.11.2018 17:55
Yazı Onur AKÇAY

SUV segmentine öncülük eden modellerden biri olarak bilinen Honda CR-V beşinci nesliyle karşımıza çıktı. Kısa süre önce Türkiye satışları başlayan araçta dingil mesafesinin uzamasıyla köşelere kaydırılan tekerlekler, büyük jant ve lastik ölçüleri, çift egzoz çıkışı, yeniden tasarlanan radyatör ızgarası, tampon, entegre spoiler ve standart olarak LED ile donatılan farlar ilk dikkat çeken noktalar. Altı farklı gövde rengi ile donanım seviyesine bağlı olarak 18 ve 19 İnç alaşım jant alternatifleri ile sunulan Honda CR-V'nin en üst donanım paketinde panoramik açılabilir cam tavan standart olarak sunuluyor. Marka, yeni Honda CR-V'in aerodinamik yapısına vurgu yaparken yakıt verimliliğinin üst düzeye çıktığını ve araç içerisindeki ses seviyesini de azaltıldığını vurguluyor. Aracın aerodinamiğine katkısı açısından belirtmekte fayda var; ön ızgaranın arkasındaki aktif hava kapakçıkları soğutma ihtiyacına göre devreye girerek büyük fayda sağlıyor.



Yeni Honda CR-V yatay formlu iç mekanında kapı döşemelerinin üst kısmı dokunma hissi uyandırırken, yukarı doğru çekilen konsol sürücü ve ön yolcuya daha fazla diz mesafesi sunuyor. Ön konsol ve kapı döşemelerinde kullanılan ahşaplar kalite hissini desteklerken, kokpite değişik bir hava katıyor. Ama bu sınıfta birçok sürücünün ahşap sevmediğini gözlemlediğimi de belirtmeden geçemeyeceğim. Havalandırma ızgaraları, direksiyon, kapı kolları ve klimanın kumanda panelinde kullanılan metallerin daha modern bir görünüm sağlaması ahşapları biraz unutturuyor diyebilirim. Dijital hız ve devir saatlerine sahip yeni gösterge panelinde hararet ve yakıt göstergesi tarafından çevrelenen 7 inç büyüklüğünde bir TFT-LCD ekran bulunuyor. Alt bölümde navigasyon, sms, veya mail, akıllı telefon rehberi, dört tekerden çekiş durumu ve yol bilgisayarı olmak üzere farklı bilgi ve eğlence sistemleri fonksiyonları yer alıyor. Sürücü direksiyonunun sol tarafında bulunan kumanda paneli üzerinden ekranlar arasında geçiş yapabiliyor. Yine bu kumanda paneli üzerinden rehbere erişimi sağlanabiliyor ve rehber içerisinde arama yapılabiliyor. Entegre Bluetooth kumandası da direksiyonun sol tarafından bulunuyor. Direksiyonun sağ tarafındaki kumanda paneli ise 'Adaptif Hız Sabitleme Sistemi' veya 'Aktif Şerit Takip Sistemi' fonksiyonlarına erişim sağlıyor.



Yeni CR-V, güncel Civic'te de kullanıma sunulan 1,5 Litre VTEC TURBO benzinli motorla yollara çıkıyor. 193hp güç üreten motor, 243 Nm maksimum torka sahip. Optimize edilen CVT otomatik şanzımanlı Yeni Honda CR-V 265 bin TL ila 307 bin TL arasında fiyatlara sahip.



Teknik Özellikler
HONDA CR-V
1.5 LİTRE 193HP
243NM TORK
ORTALAMA TÜKETİM: 7.1 LİTRE
0-100 KM/S: 9.5 SANİYE
MAKSİMUM HIZ: 200 KM/S

BİZE ULAŞIN