Yaratıcı tasarım: Infiniti Prototype 10

2016 sezonundan bu yana hibrit motor teknolojisinin Formula 1’de kullanılmasında da önemli bir rol üstlenen Infiniti, elektrikli ve tek koltuklu yeni konsept modeli Prototype 10’u tanıttı.

Giriş Tarihi: 31.10.2018 10:32 Güncelleme Tarihi: 21.11.2018 17:08

Hazırlayan Onur AKÇAY
onur@onurakcay.com.tr

1989 yılında doğan ve merkezi Hong Kong'da bulunan Infiniti; elektrikli, tek koltuklu ve üstü açık kokpitli yeni konsept modeli Prototype 10'u dünyanın en prestijli otomobil buluşmalarından birisi olan 2018 Pebble Beach Concours d'Elegance'da tanıttı. Dünyada 50 ülkede satış teşkilatı bulunan, premium otomobilleri Japonya, ABD, İngiltere ve Çin'de üretilen marka yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. 2008 yılında Avrupa pazarına sunulan Infiniti'nin halihazırda Londra, San Diego, Pekin ve Yokohama'daki Atsugi- Shi'de tasarım stüdyoları bulunuyor. 2021 yılından itibaren tamamen elektrikli modellere geçiş yapacağını duyuran Infiniti için bu konsept büyük önem taşıyor. Çünkü Prototype 10, Infiniti'nin gelecekteki elektrikli modellerine dair önemli ipuçları taşıyor. Infiniti, bir önceki Pebble Beach Concours d'Elegance'da da markanın performans ve zarafeti birleştiren güçlü tasarım dilini yansıtan retro bir yarış aracı prototipi olan Prototype 9'u sergilemişti. Prototype 10 da klasik tek koltuklu yarış otomobillerini temel alıyor. Sade, benzersiz çizgilere sahip olan Prototype 10, ilk kez Infiniti Q Inspiration modelinde gördüğümüz tasarım çizgilerine sahip. Infiniti Tasarım Direktörü Karim Habib, yeni konsept hakkında: "Infiniti Prototype 10, yüksek güçlü tek koltuklu yarış otomobillerinden esinlenerek tasarlandı. Bildiğiniz üzere tüm zamanların en yaratıcı otomobil tasarımları yarış otomobilleri üzerinden geliştirildi. Yeni konseptimiz, elektrikli bir geleceğin bize neler sunacağına dair detayları veriyor. Geçmişten gelen yüksek sürüş keyfiyle teknolojinin bir araya gelmesiyle otomobil benzersiz bir karaktere büründü." dedi.

Önümüzdeki dönemde, yeni model stratejisiyle atak yapmaya hazırlanan Infiniti kendisine, 'statükoya meydan okuyan cesur 1989 yılında doğan ve merkezi Hong Kong'da bulunan Infiniti; elektrikli, tek koltuklu ve üstü açık kokpitli yeni konsept modeli Prototype 10'u dünyanın en prestijli otomobil buluşmalarından birisi olan 2018 Pebble Beach Concours d'Elegance'da tanıttı. Dünyada 50 ülkede satış teşkilatı bulunan, premium otomobilleri Japonya, ABD, İngiltere ve Çin'de üretilen marka yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. 2008 yılında Avrupa pazarına sunulan Infiniti'nin halihazırda Londra, San Diego, Pekin ve Yokohama'daki Atsugi-Shi'de tasarım stüdyoları bulunuyor. 2021 yılından itibaren tamamen elektrikli modellere geçiş yapacağını duyuran Infiniti için bu konsept büyük önem taşıyor. Çünkü Prototype 10, Infiniti'nin gelecekteki elektrikli modellerine dair önemli ipuçları taşıyor. Infiniti, bir önceki Pebble Beach Concours d'Elegance'da da markanın performans ve zarafeti birleştiren güçlü tasarım dilini yansıtan retro bir yarış aracı prototipi olan Prototype 9'u sergilemişti. Prototype 10 da klasik tek koltuklu yarış otomobillerini temel alıyor. Sade, benzersiz tasarımları
ve yenilikçi sürüş destek teknolojileriyle premium otomobil dünyasında öncü marka olma' hedefini koymuş gözüküyor. Açıkçası şu ana kadarki modellere baktığımızda tasarım açısından Infiniti'nin zorlanmayacağı çok net. Ama neredeyse sadece iki yıl sonra tüm Infiniti modellerinin sadece elektrikli versiyonlarının olacağını bilmek insanı fazlasıyla heyecanlandırıyor. Çünkü yaklaşık 30 yıllık bir markanın bu kadar kısa süre içinde buralara gelmesi de, bulunduğu noktadan sektörün odaklandığı elektrikli araç üretimine tüm gücüyle gireceğini açıklaması da kolay bir şey değil! Bugüne kadar gösterdiği başarıyı elektrikli araç üretiminde de gösterebilirse Infiniti'nin önünün çok açık olduğu bir gerçek.

BİZE ULAŞIN