Son savaşçı: Mercedes-Benz X 350 d 4MATIC

Mercedes-Benz X-Class’ın ürün gamı V6 motoruyla dikkat çeken X 350 d 4MATIC modeliyle tamamlandı.

Giriş Tarihi: 27.09.2018 15:47 Güncelleme Tarihi: 27.09.2018 15:48

Yazı ONUR AKÇAY
onur@onurakcay.com.tr

Ülkemizde her geçen gün rekabetin arttığı pick-up segmentinde kılıçlar çekilmiş durumda! Markalar son yıllarda büyüyen pick-up pastasından daha fazla pay alabilmek için kıyasıya yarışıyor. Kimi tasarımıyla kimi de dayanıklılığıyla ön plana çıktığında pick-up modelleri arasında seçim yapmakta gittikçe zorlaşıyor. Mercedes-Benz'in bu sınıfa girmesiyle işler iyice kızıştı. Çünkü bir pick-up modelinde Mercedes- Benz logosu görmek, dayanıklılık, tasarım, tüketim gibi değerleri karşılaştırarak model seçen kullanıcılara bambaşka bir pencere açtı; 'prestij!' Belki bundan 10 yıl önce hayal gibi gelen bir şey artık gerçek ve Mercedes- Benz pick-up üretiyor. Ve ailenin en güçlüsü X350 d 4MATIC ile model ailesi tamamlanıyor.



Hikâyemizin kahramanı Mercedes- Benz X 350 d 4MATIC ile Slovenya'nın başkenti ve en büyük şehri olan Ljubljana'da tanıştım. Şehri bir veya en fazla iki günde yürüyerek gezebilirsiniz. Ama benim gibi manzaralı yolculukları seviyorsanız bu bölgeye oldukça fazla zaman ayırabilirsiniz. Sava Nehri'nin kıyısından başladığımız seyahatimizde X 350 d 4MATIC ile harika bir rotayı tamamladık.

Küçük, ama yemyeşil bir ülke olan Slovenya'da pick-up'la dolaşmak o kadar keyifli ki, "Şu dağ yolu nereye gidiyor acaba?" dediğimiz her yere X 350 d ile rahatça girdik. 7G-TRONIC PLUS otomatik şanzımanı ve 4MATIC sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi ile her türlü yolda misafirlerini rahat ettirmeyi başaran araçtan genel olarak çok keyif aldım. Ama bir konunun altını çizmem gerek; kesinlikle bugüne kadar kullandığım en sessiz pick-up X 350 d 4MATIC. Üstelik bu araç diğer kardeşlerinden daha güçlü! X 350 d 4MATIC'te Common- Rail direkt enjeksiyon sistemine sahip 258hp güç üreten 3.0 litre hacimli altı silindirli dizel motor görev yapıyor ve buna rağmen araç içi oldukça sessiz. Dağ yollarında dahi yol ve rüzgâr gürültüsünü araç içerisine minimum düzeyde alan araç, zeminden kaynaklı sarsıntıları da iyi çalışan süspansiyon sistemiyle toparlıyor. Unutmadan belirteyim; X 350 d 4MATIC'in standart donanımlarından biri olan 'DYNAMIC SELECT' sistemi, pick-up pazarında nadiren görülen sürüş modu seçimini sunuyor. Sistem; 'Comfort', 'Eco', 'Sport', 'Manual' ve 'Off-road' olmak üzere beş farklı sürüş modundan birisini tek bir parmak hareketiyle seçme imkânı veriyor. Ayrıca araçta daha atak sürüşler için '4MAT', arazide arttırılmış tutuş için '4H' ve ağır arazi koşullarında '4L' olmak üzere dört tekerlekten sürüş sistemine ait üç farklı sürüş modu da bulunuyor.



Aracın iç mekânı oldukça konforlu. Oturma pozisyonu iyi, koltuklar gayet rahat. Direksiyonda derinlik ayarının bulunmamasının dışında kokpitte göze çarpan bir eksiklik olmadı. Araçta iki çocuk için i-Size sabitleme sistemi, aktif fren asistanı, aktif şerit takip asistanı, ön ve arkada disk frenler, LED farlar ve 360 derece kamera sistemine sahip park paketi standart olarak sunuluyor.

Teknik Özellikler

MERCEDES-BENZ X 350 D 4MATIC

3.0 LİTRE 258HP
550NM TORK
ORTALAMA TÜKETİM: 9.0 LİTRE
0-100 KM/S: 7,9 SANİYE
MAKSİMUM HIZ: 205 KM/S



BİZE ULAŞIN