Aranan kan: Honda Civic Dizel-Otomatik

Honda’nın üretimini ve testlerini Türkiye’de gerçekleştirdiği dizel motorlu Civic Sedan’ın 9 ileri otomatik şanzımanlı seçeneği artık yollarda!

Giriş Tarihi: 26.09.2018 12:15 Güncelleme Tarihi: 02.10.2018 11:28

Yazı Onur AKÇAY

Uzun süredir benzin ve LPG versiyonlarıyla satılan Civic Sedan'a önce dizel motor seçeneği, şimdi de dizel motora otomatik vites dopingi geldi. Honda Civic ailesinin en yeni üyesi 'dizel-otomatik Civic Sedan'ın başta iç pazar olmak üzere, ihraç edileceği 36 ülkede de büyük ilgi görmesi bekleniyor. Güzel geçen Türkiye lansmanı çerçevesinde İzmir- Bodrum arasında kullanma fırsatı bulduğum aracın markanın hali hazırda iyi giden satışlarını daha da yukarı çekeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Mesela, Haziran ayında Türkiye otomotiv pazarının %39 daralmasına rağmen Honda Civic satışlarının %12 artması markanın büyük bir başarısı. Bu başarıda ürün yelpazesinin geniş olmasının payı da büyük. Benzin, LPG ve dizel seçeneklerinin yanına dizel-otomatik versiyonunun geldiğini de hesaba katarsak Civic'in rakiplerinin işi çok zor diyebilirim.

İhracatın altı ülkeden 36 ülkeye ve 15 bin adetin üzerine çıkması, İngiltere'ye sağdan direksiyonlu modellerin gönderildiğini de belirttiğimde aracın marka açısından önemini daha da iyi anlatmış olurum. Bu yıl sonuna kadar ülkemizde 6.000 adet Civic Sedan satmayı planlayan Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura lansmanda yaptığı konuşmada, "2017 yılında Civic Sedan'ın yakalamış olduğu satış başarısıyla Türkiye'de satışlarını en fazla artıran marka olduk ve tarihimizdeki en yüksek satış rakamına ulaştık. Tabii ki bu başarı 2017 ile sınırlı kalmadı. Civic Sedan bu yılın ilk altı ayında ulaştığı 11.509 adetlik satışla, pazardaki tüm daralmaya rağmen filo dışı satışlarda segmentinin en çok tercih edilen modeli oldu. Bu artan talebe paralel olarak, 2017 yılı sonunda ikinci vardiya üretimine başladık. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2018'de de Türk müşterisinin uzun yıllardır yollara çıkmasını beklediği dizel motorlu Civic Sedan ile Honda'nın Türkiye'deki yeni rekorunu tazeleyeceğiz." dedi.

Aracı daha önceden tanıdığım için test sürüşü esnasında doğal olarak dikkat ettiğim tek nokta motor-şanzıman uyumu oldu. Honda'nın 120hp'lik 1.6 litre i-DTEC turbo dizel motoru, 9 ileri otomatik şanzımanın yardımıyla Civic Sedan'ı 10,9 saniyede 100 km/s hıza ulaştırıyor. Vites geçişleri oldukça net, sarsıntı neredeyse yok. Fabrika verisi karma kullanım ortalaması 4.1 litre olan aracı oldukça sert ve seri kullanmama rağmen 5.2 litre yakıt tüketim ortalamasının üzerine çıkaramadım. Türkiye koşulları için oldukça iyi bir seçenek olduğunu düşündüğüm Honda Civic Sedan dizel-otomatik Elegance donanımı ile 157 bin 600 TL, Executive donanımı ile 169 bin 800 TL'ye satın alınabiliyor.

Teknik Özellikler

HONDA CIVIC SEDAN DİZEL OTOMATİK EXECUTIVE
1.6 LİTRE 120HP
300NM TORK
ORTALAMA TÜKETİM: 4.1 LİTRE
0-100 KM/S: 10,9 SANİYE
MAKSİMUM HIZ: 200KM/S

BİZE ULAŞIN