Stil sahibi: Citroen C3 Aircross

Şöyle bir yorum yapmak ne derece açıklayıcı olur bilemedim ama denemek isterim: Şu sıralar risk almadan bir giysi kombini oluşturmak isteseniz; polo yaka lacivert bir tişört, altına krem rengi chino pantolon ve şık bir makosen kâfi gelebilir. Peki ya hep söylediğimiz gibi, biraz cesarete ne dersiniz?

Giriş Tarihi: 19.09.2018 15:21 Güncelleme Tarihi: 25.09.2018 11:23
Yazı Togan NOYAN

Tasarımlardaki tekdüzeliği makul karşılayanlar, böylece de kendilerini 'güvende hissedenler' olabilir. Ancak, gerçek anlamda bir farklılık stratejisiyle hareket edip makul kavramını yine makul derecelerde provoke eden tasarım anlayışına kapalı olmak, bence tat duygusunun belirli bir seviyenin üzerine çıkamamasıyla ilgilidir. Bu anlamda çok şey kaçırmak mümkündür.

Otomotiv dünyasına göz gezdirdiğimizde ise çok şey kaçırmanın ne anlama geldiği kimi zaman modanınkine göre daha bariz. Markaya sadakat anlaşılabilir bir duygu olsa da Citroen gibi bazı markaların, otomobillerin sadece motor kaputu altında yatanlardan ibaret olmadığını işaret etmesi ve tasarım felsefesini bu anlayışla kurgulaması, farklılık ile cesarete verilebilecek en iyi örneklerden biri olsa gerek.

Citroen C3 Aircross, tüm bu laf kalabalığının aslında çok iyi bir yansıması niteliğinde. Zira elinizde anahtarla araca yaklaşmaya başladığınız andan itibaren, ilk nefeste, kapının ardındaki veya kaputun altındaki hiçbir detayın sizin için öncelikli olmadığını hissediyorsunuz. C3 Aircross'un kalıpların ötesindeki dış ve iç tasarımı, bir bakıma kimliğinizle bütünleşiyor.



Elbette bunda, modelin 85 gövde kombinasyonunun ve beş kabin tasarım seçeneğinin olması baş etken. Yanı sıra; modüler tasarım unsurları, sınıfındaki tek açılır cam tavana sahip olması, iç mekân genişliği ve yüksek sürüş pozisyonu, C3 Aircross'un segmentindeki olumlu algısını fazlasıyla güçlendiriyor.

C3 Aircross, markanın SUV pazarı için konumlandırdığı bir model ve her ne kadar tüketicilerin 'gerçek SUV' tanımları farklı olsa da güzergâhınız yoğun offroad kullanımı gerektirmiyorsa, bu araçla maceralı bir şehir dışı yolculuğu yapmak mümkün.

Stil sahibi kimliğini desteklercesine C3 Aircross'un tavan çıtalarında ve C sütunundaki camlarında kullanılan özel renklendirmeler güçlü bir grafik tasarıma vurgu yapıyor. Bununla birlikte, ön tasarımında, iki kademeli aydınlatma grubundan oluşan Citroen DNA'sı olarak adlandırılan karakteristik görünüm sunuluyor. Üst bölümde LED gündüz farları mevcut. İkili krom şerit üzerinden ambleme bağlanan bu farlarla aracın genişliğine dikkat çekiliyor. Ana farlar orta kısımda bulunuyor. Sis farları da renkli bir çerçeve içinde en alt bölümde yer alıyor. Ortadaki büyük hava girişi aracın hiç de küçümsenmeyecek motor gücüne işaret ediyor.

İç mekânda, aracın sıra dışılığını devam ettiren opsiyonel seçenekler mevcut. Beş ayrı ambiyans yakalamak için kişiselleştirme seçenekleri sunulan kabinde, koltuk kumaşlarından havalandırma bölümlerinin çerçeve renklerine kadar türlü kombinasyon elde edilebilir.

Gelelim, motor kaputun altına. Ödüllü PureTech güç ünitesi, 110hp güce sahip. PureTech benzinli motorda EAT6 tam otomatik şanzıman sunulurken BlueHDi 100hp'lik dizel motor ise 5 ileri manuel şanzımanlı olarak satın alınabiliyor.



RAKAMLARLA CITROEN C3 AIRCROSS

BAGAJ KAPASİTESİ: 410-520 LİTRE
UZUNLUK: 4,15 METRE
GENİŞLİK: 1,76 METRE
YÜKSEKLİK: 1,64 METRE

BİZE ULAŞIN