Büyük adım: Mitsubishi Eclipse Cross

Kısa bir süre önce ülkemizde satışına başlanan Mitsubishi Eclipse Cross, sıradanlıktan kurtulmak isteyenler için iyi bir seçenek olduğunu kanıtladı.

Giriş Tarihi: 17.09.2018 09:50 Güncelleme Tarihi: 25.09.2018 11:24
Yazı Onur AKÇAY

Mayıs ayı sonunda Bodrum'da düzenlenen keyifli bir lansmanla Türkiye piyasasına giriş yapan Mitsubishi Eclipse Cross, marka açısından oldukça önemli bir araç. Hem ülkemizde hem de global pazarda markanın elini güçlendiren modelden beklentiler büyük. Çünkü bir SUV markası olma hedefini koyan Mitsubishi'nin bu yoldaki ilk ürünü, Eclipse Cross. Buna bağlı olarak markanın hedefleri de büyük. Örneğin; marka, Eclipse Cross ile binek araç kategorisindeki satışları dört kat artırmayı hedefliyor. Global pazardaysa üç yılda %30'un üzerinde bir artış ile yıllık satışlarını 1,3 milyon adet araca çıkarmayı hedefleyen bir markadan bahsediyoruz. Buna paralel olarak Türkiye satışlarında da %30'luk artış hedeflendiğinin altığını çizdiğimizde aracın önemi ortaya çıkıyor.



Tam da bu nedenlerden dolayı Bodrum'daki lansmanda kısa süre kullanma fırsatı bulduğum Mitsubishi Eclipse Cross'u detaylı inceleme altına aldım. Yaklaşık 1.500 kilometre kullandığım aracın İstanbul caddelerinde çok dikkat çektiğini söylemeliyim. Oldukça yeni bir model olduğundan birçok kişinin bakışlarından: "Hangi model bu acaba?" cümlesini anlamam çok kolay oldu. Çünkü Eclipse Cross'un özellikle ön ve 'Coupe SUV' tanımlamasını hak eden yan tasarımı çok dikkat çekici. Dikiz aynasından bakan bir sürücü, çok şık gözüken, ama aynı zamanda kızgın bakışlı bir aracın yaklaştığını görüyor ve merakına yenik düşerek aracını bir sağ şeride alıp benim geçmemi sağlıyor. Amaç; aracın modelini öğrenmek.



Gelelim aracın en beğendiğim özelliklerine! Markanın 40 yıllık SUV uzmanlığı, 80 yıllık 4x4 geçmişi ve 30 yıllık All-Wheel-Control (S-AWC) teknolojisinden güç alan Eclipse Cross'un yol tutuşu inanılmaz derecede güven veriyor. Efsane model Evo'dan hatırladığımız aktif yalpa kontrolünün (AYC) ek fren desteğiyle sağ-sol lastikler arasında tork dengesini sağlaması virajlarda yapabileceğiniz birçok hatayı başlamadan bitiriyor. 1.5 litre 163hp turbo benzinli motor, 250Nm torku 1.800 ila 4.500 gibi geniş aralıkta veriyor. 8 kademeli CVT şanzımanın performansı da oldukça başarılı ve motora iyi eşlik ediyor. 1.550 kg ağırlığa sahip bir SUV modeline 'Hadi,' dediğinizde tereddütsüz hızlanması altının çizilmesi gereken bir nokta. Aracın iç mekânında kalite düzeyi ortalamanın üzerinde, her şey yerli yerinde ve gözü rahatsız eden bir şey yok. 8 kademede 16 ila 32 derece arasında yatırılabilen arka koltuklar, 20 cm ileri-geri hareket edebiliyor. Bu sayede bagaj alanı ile araç içi arasında yükünüze veya insan sayısına göre seçim yapabiliyor, bagaj hacmini 341 ila 448 litre arasında ihtiyacınıza göre kullanabiliyorsunuz. Size ise sadece 'Rockford Fosgate' ses sisteminin keyfini çıkarmak kalıyor.



Teknik Özellikler

MITSUBISHI ECLIPSE CROSS 4WD INSTYLE CVT
1.5 LITRE 163HP
250NM TORK
ORTALAMA TÜKETİM: 7.0 LİTRE
0-100 KM/S: 9,8 SANİYE
MAKSİMUM HIZ: 200 KM/S
TEST ARACI FİYATI: 224.500 TL

BİZE ULAŞIN