Hedef Avrupa: Lexus RX L

Lexus’un Avrupa’daki ilk yedi kişilik SUV modeli olarak adından söz ettiren RX L, temmuz ayından itibaren Türkiye’de de satışa sunuluyor.

Giriş Tarihi: 27.08.2018 15:54 Güncelleme Tarihi: 27.08.2018 15:56
Hazırlayan Onur AKÇAY

Lexus ürün gamında şu ana kadar 2,7 milyon adetten daha fazla satış elde eden RX, markanın kalbi konumunda bulunuyor. Yeni RX L, modern ve geniş ailelerin ihtiyaçlarını karşılarken segmentteki konumunu daha da güçlendiriyor. Lexus'un işçilik kalitesine ve 'Omotenashi' misafirperverliğine bağlı kalan RX L, genişletilen arka bölümüyle konfor ve kalite seviyesinden ödün vermeden çok yönlü tasarlanmış; araçta detaylara çok fazla önem verilmiş. Elektrikli olarak kontrol edilebilen arka koltuklar tek bir düğmeyle açılabiliyor veya katlanabiliyor. Lexus, başarılı RX modelinin yedi kişilik versiyonunda pratikliğini ve konfor seviyesini artırmak için beş kişilik modelin üzerinde çalışmak yerine, tamamen özel bir gövde tasarlandı. Tamamen yeni bir arka bölüm tasarımıyla birlikte arka aks uzatıldı. RX L, standart versiyona göre 110 mm daha uzadı ve içeride herkesin rahatça seyahat edebileceği bir alan oluşturuldu. İkinci sıra koltuk, 40:20:40 olarak bölümlere ayrılmış ve RX L'nin uzun tasarımı sayesinde 150 mm aralıkta ileriye veya geriye kaydırılabiliyor. Arka baş mesafesiyse, arka camın daha dik bir açıyla yerleştirilmesiyle artırıldı. Böylece iç tavan çizgisi arkaya doğru yükselen bir yapıya sahip oldu ve aracın dikkat çekici coupe tarzı profilini bozmadan akıcı bir tasarım elde edildi. RX L'nin ilk bakışta bir Lexus olduğunu belli eden özel ön panjuru etrafında şekillenen model, 5.000 mm uzunluğa, 1.685 mm yüksekliğe ve 1.895 mm genişliğe sahip.



Birçok saklama gözünün yer aldığı orta konsolda sunulan 12,3 inç'lik ekran (8 inç alternatifi de sunuluyor.) iyi bir görsellik ve kullanım kolaylığı sağlıyor. Ön cama yansıtmalı renkli gösterge ekranı ise hız, navigasyon gibi önemli bilgileri, sürücüye gözünü yoldan ayırmadan okuma imkânı tanıyor. RX'in ses ve multimedya özellikleri de fark yaratacak nitelikte. Opsiyonel olarak sunulan 15 hoparlörlü 'Mark Levinson Premium Surround Sistemi' ile konser salonu kalitesinde müzik dinlemek mümkün. Lexus RX L, benzinli ve hibrit motorlu olmak üzere iki versiyona sahip, ama ülkemizde hangisinin satılacağı ve fiyatı konularında yetkililerden bu satırları yazana kadar net bir bilgi alamadık. Kesin olan durum şu: 294hp güç ve 358 Nm tork üreten 3,5 litre V6 motorlu 350L, aktif tork kontrollü dört tekerlekten çekiş sistemiyle tercih edilebiliyor. Hibrit 450h L ise, 3,5 litrelik V6 benzinli üniteyi elektrikli motorla birleştiriyor ve toplamda 313hp güce sahip.

BİZE ULAŞIN