Nerede ne yemeli?
Nerede ne yemeli?
İşte İstanbul'da bulunan 30 restoran ve meşhur olan yemekleri:
1. Baylan'ın kup griyesi: Vanilya, yanmış karamel, bal kaymaklı dondurma üzerine ufalanmış ceviz ve fındık taneciklerinin dayanılmaz birlikteliğinden oluşur. İnsanın soluğu Kadıköy'de alıp, kupun içine gömülesi geliyor.
Nerede ne yemeli?
2. Hünkar'ın ayvalı yahnisi: Tereyağında çevrilmiş iri ayva parçaları kuzu etiyle bir arada pişirilip tarçınla lezzetlendiriliyor. Bir kaşık pekmezle ise son nokta konuyor.
Nerede ne yemeli?
3. Bulgar'ın kaymağı: Beşiktaş'taki salaş Bulgar; bal kaymaklı, taze yumurtalı, çıtır ekmekli kahvaltısı ilkel ama bir o kadar da lezzetlidir.
Nerede ne yemeli?
4. Emek Cafe'nin sahanda yumurtası: Deniz kenarında, masanıza konan serçelerle birlikte kahvaltı keyfi gibisi yoktur. Sahanda yumurtası ve karışık menemeni çok meşhurdur.
Nerede ne yemeli?
5. Üsküdar Kanaat Lokantası'nın tencere yemekleri: Çoban kavurması, saç kavurması, kuru fasulyesi, nadir bulunacak lezzettedir. Ekmek kadayıfı da pek meşhurdur.
Nerede ne yemeli?
6. Yaşar Usta'nın kavunlu dondurması: 32 yıldır Bostancı'da gerçek meyvelerden dondurma üretiyor Yaşar usta. Kabuklarını fırçaladığı kavunu iştahla öneriliyor.
Nerede ne yemeli?
7. Kantin'in cheese cake'i: Şemsa Denizsel'in vişneli cheesecake'i oldukça meşhur.
Nerede ne yemeli?
8. Yanyalı Fehmi'nin arpacık soğanlı yahnisi: Kadıköy Çarşısı'ndaki Fehmi, birinci sınıf bir esnaf lokantasıdır. Ama tek şeye indirgendiğinde, arpacık soğanlı yahnidir.
Nerede ne yemeli?
9. Salomanje'nin mücveri ve mozaik pastası: Kabak mücverinin neredeyse en lezzetlisi burada. Üstüne ev tipi mozaik pasta çok iyi geliyor.
Nerede ne yemeli?
10. Adem Baba'nın istavriti: Burada balık, sosuyla süsüyle değil lezzetiyle ön plandadır. Yalnızca günlük taze balık ve bol salata. İçki yok. İstavritleri oldukça lezzetlidir.
Nerede ne yemeli?
11. Ali Baba'nın köftesi: Önceleri bir minibüs köftecisiydi. Ünü kulaktan kulağa yayıldı, giderek dükkânı büyütüyor. Köfte piyazı ve köfte ekmeği lezzetiyle meşhur.
Nerede ne yemeli?
12. Rejans'ın piroşkisi: Rejans zaten ambiyansıyla başlı başına bir İstanbul tadıdır. Piroşkisi de ağızda köpük gibi erir.
Nerede ne yemeli?
13. Tarihi Kireçburnu Fırını'nın kıymalı böreği: Tam 47 senelik geçmişi var. Özelliği; kıymasında kuşüzümü olması.
Nerede ne yemeli?
14. Divan Pub'ın pub salatası: Peyniri, dil küpleri ve bilhassa da sosuyla, İstanbul lezzetleri arasında yeri ebedi olmalı.
Nerede ne yemeli?
15. Barba Yani'nin karidesli böreği: Burgazada'daki Yani amcanın Rum mezeleri ve mastika likörü çok meşhurdur. Ama en iyisi karidesli böreği.
Nerede ne yemeli?
16. Vefa'nın bozası: Ekim gibi çıkan bozayı Tarihi Vefa Bozacısı'nda denemelisiniz.
Nerede ne yemeli?
17. Zeynel'in tavukgöğsü & kazandibi: Zeynel'in tavukgöğsü ve kazandibi, hele de üzeri dondurmalıysa oldukça güzel olur.
Nerede ne yemeli?
18. Karaköy Güllüoğlu'nun baklavası: Spesiyal baklavaları 'Hekimbaşı'dır. Harcında ve şerbetinde ceviz, damla sakızı, zencefil, çörekotu, hindistancevizi, kakule, karanfil suyu, kişniş, safran, salep, tarçın ve portakal kabuğu olan tam bir enerji ürünü.
Nerede ne yemeli?
19. Sarıyer Börekçisi'nin poğaçası: Sarıyer meydanından Rumeli Kavağı'na giden yolun üzerindeki Tarihi Sarıyer Börekçisi yıllardır bu işin ustası. Poğaçası o kadar lezzetlidir ki böreğe benzer.
Nerede ne yemeli?
20. Emek Mantı'nın mantısı: Kayseri usulü mantıyı en güzel yapan yerlerin başında gelir. Çiğbörek ve yaprak sarma konusunda da çok başarılıdır.
Nerede ne yemeli?
21. Şampiyon Kokoreç: Beyoğlu Balık Pazarı'ndaki şubesini özellikle tavsiye ederiz; sacda domatesli ve acı pul biberli yapıyorlar.
Nerede ne yemeli?
22. Savoy'un milföy pastası: Kat kat çıtır milföy pastayı Cihangir'in en eski pastanelerinden Savoy'da denenmeye değer.
Nerede ne yemeli?
23. Teşvikiye Saray'ın tavuklu pilavı: Lokanta ilk kurulduğunda tavukgöğsü yapımında kullanılan tavuk etleri artınca pilava katılmış. Böylece tavuklu pilav ortaya çıkmış. Şu anda en çok sipariş aldığı yemek.
Nerede ne yemeli?
24. Kızılkayalar'ın hamburgeri: Lezzeti özel salçalı sosundan kaynaklanıyor.
Nerede ne yemeli?
25. Bambi'nin dürüm döneri: Sıraselviler'de sıra sıra dizilmiş büfeler içinde en güzel dürüm döner yapan Bambi'dir.
Nerede ne yemeli?
26. Barış Büfe'nin dilli kaşarlı tostu: Bağdat Caddesi'nin klasiği, dillikaşarlı pide tostuyla tanınır.
Nerede ne yemeli?
27. Kanatçı Haydar'ın tavuk kanatları: Kömür ızgarada pişen kanatlar müthiştir.
Nerede ne yemeli?
28. The Marmara'nın salata ve kupları: Çeşit de, sunum da zengindir. Fonda ise şehrin en merkezi meydanının kozmopolit tadına varılır.
Nerede ne yemeli?
29. Yeniköy Börekçisi'nin kurabiyeleri: Üzeri susamlı tatlı kurabiyeleri çayın yanında vazgeçilmez tattır.
Nerede ne yemeli?
30. Çengelköy İskele'nin deniz mahsulleri güveci: Lezzeti ve bütün o malzemelerin verdiği enerji düşünülerek bu yemeğe Atom adı verilmiş.