Nerede ne yemeli?
12 Şubat 2014
1 / 30
Nerede ne yemeli?
İşte İstanbul'da bulunan 30 restoran ve meşhur olan yemekleri:
1. Baylan'ın kup griyesi: Vanilya, yanmış karamel, bal kaymaklı dondurma üzerine ufalanmış ceviz ve fındık taneciklerinin dayanılmaz birlikteliğinden oluşur. İnsanın soluğu Kadıköy'de alıp, kupun içine gömülesi geliyor.
2 / 30
Nerede ne yemeli?
2. Hünkar'ın ayvalı yahnisi: Tereyağında çevrilmiş iri ayva parçaları kuzu etiyle bir arada pişirilip tarçınla lezzetlendiriliyor. Bir kaşık pekmezle ise son nokta konuyor.
3 / 30
Nerede ne yemeli?
3. Bulgar'ın kaymağı: Beşiktaş'taki salaş Bulgar; bal kaymaklı, taze yumurtalı, çıtır ekmekli kahvaltısı ilkel ama bir o kadar da lezzetlidir.
4 / 30
Nerede ne yemeli?
4. Emek Cafe'nin sahanda yumurtası: Deniz kenarında, masanıza konan serçelerle birlikte kahvaltı keyfi gibisi yoktur. Sahanda yumurtası ve karışık menemeni çok meşhurdur.
5 / 30
Nerede ne yemeli?
5. Üsküdar Kanaat Lokantası'nın tencere yemekleri: Çoban kavurması, saç kavurması, kuru fasulyesi, nadir bulunacak lezzettedir. Ekmek kadayıfı da pek meşhurdur.
6 / 30
Nerede ne yemeli?
6. Yaşar Usta'nın kavunlu dondurması: 32 yıldır Bostancı'da gerçek meyvelerden dondurma üretiyor Yaşar usta. Kabuklarını fırçaladığı kavunu iştahla öneriliyor.
7 / 30
Nerede ne yemeli?
7. Kantin'in cheese cake'i: Şemsa Denizsel'in vişneli cheesecake'i oldukça meşhur.
8 / 30
Nerede ne yemeli?
8. Yanyalı Fehmi'nin arpacık soğanlı yahnisi: Kadıköy Çarşısı'ndaki Fehmi, birinci sınıf bir esnaf lokantasıdır. Ama tek şeye indirgendiğinde, arpacık soğanlı yahnidir.
9 / 30
Nerede ne yemeli?
9. Salomanje'nin mücveri ve mozaik pastası: Kabak mücverinin neredeyse en lezzetlisi burada. Üstüne ev tipi mozaik pasta çok iyi geliyor.
10 / 30
Nerede ne yemeli?
10. Adem Baba'nın istavriti: Burada balık, sosuyla süsüyle değil lezzetiyle ön plandadır. Yalnızca günlük taze balık ve bol salata. İçki yok. İstavritleri oldukça lezzetlidir.
11 / 30
Nerede ne yemeli?
11. Ali Baba'nın köftesi: Önceleri bir minibüs köftecisiydi. Ünü kulaktan kulağa yayıldı, giderek dükkânı büyütüyor. Köfte piyazı ve köfte ekmeği lezzetiyle meşhur.
12 / 30
Nerede ne yemeli?
12. Rejans'ın piroşkisi: Rejans zaten ambiyansıyla başlı başına bir İstanbul tadıdır. Piroşkisi de ağızda köpük gibi erir.
13 / 30
Nerede ne yemeli?
13. Tarihi Kireçburnu Fırını'nın kıymalı böreği: Tam 47 senelik geçmişi var. Özelliği; kıymasında kuşüzümü olması.
14 / 30
Nerede ne yemeli?
14. Divan Pub'ın pub salatası: Peyniri, dil küpleri ve bilhassa da sosuyla, İstanbul lezzetleri arasında yeri ebedi olmalı.
15 / 30
Nerede ne yemeli?
15. Barba Yani'nin karidesli böreği: Burgazada'daki Yani amcanın Rum mezeleri ve mastika likörü çok meşhurdur. Ama en iyisi karidesli böreği.
16 / 30
Nerede ne yemeli?
16. Vefa'nın bozası: Ekim gibi çıkan bozayı Tarihi Vefa Bozacısı'nda denemelisiniz.
17 / 30
Nerede ne yemeli?
17. Zeynel'in tavukgöğsü & kazandibi: Zeynel'in tavukgöğsü ve kazandibi, hele de üzeri dondurmalıysa oldukça güzel olur.
18 / 30
Nerede ne yemeli?
18. Karaköy Güllüoğlu'nun baklavası: Spesiyal baklavaları 'Hekimbaşı'dır. Harcında ve şerbetinde ceviz, damla sakızı, zencefil, çörekotu, hindistancevizi, kakule, karanfil suyu, kişniş, safran, salep, tarçın ve portakal kabuğu olan tam bir enerji ürünü.
19 / 30
Nerede ne yemeli?
19. Sarıyer Börekçisi'nin poğaçası: Sarıyer meydanından Rumeli Kavağı'na giden yolun üzerindeki Tarihi Sarıyer Börekçisi yıllardır bu işin ustası. Poğaçası o kadar lezzetlidir ki böreğe benzer.
20 / 30
Nerede ne yemeli?
20. Emek Mantı'nın mantısı: Kayseri usulü mantıyı en güzel yapan yerlerin başında gelir. Çiğbörek ve yaprak sarma konusunda da çok başarılıdır.
21 / 30
Nerede ne yemeli?
21. Şampiyon Kokoreç: Beyoğlu Balık Pazarı'ndaki şubesini özellikle tavsiye ederiz; sacda domatesli ve acı pul biberli yapıyorlar.
22 / 30
Nerede ne yemeli?
22. Savoy'un milföy pastası: Kat kat çıtır milföy pastayı Cihangir'in en eski pastanelerinden Savoy'da denenmeye değer.
23 / 30
Nerede ne yemeli?
23. Teşvikiye Saray'ın tavuklu pilavı: Lokanta ilk kurulduğunda tavukgöğsü yapımında kullanılan tavuk etleri artınca pilava katılmış. Böylece tavuklu pilav ortaya çıkmış. Şu anda en çok sipariş aldığı yemek.
24 / 30
Nerede ne yemeli?
24. Kızılkayalar'ın hamburgeri: Lezzeti özel salçalı sosundan kaynaklanıyor.
25 / 30
Nerede ne yemeli?
25. Bambi'nin dürüm döneri: Sıraselviler'de sıra sıra dizilmiş büfeler içinde en güzel dürüm döner yapan Bambi'dir.
26 / 30
Nerede ne yemeli?
26. Barış Büfe'nin dilli kaşarlı tostu: Bağdat Caddesi'nin klasiği, dillikaşarlı pide tostuyla tanınır.
27 / 30
Nerede ne yemeli?
27. Kanatçı Haydar'ın tavuk kanatları: Kömür ızgarada pişen kanatlar müthiştir.
28 / 30
Nerede ne yemeli?
28. The Marmara'nın salata ve kupları: Çeşit de, sunum da zengindir. Fonda ise şehrin en merkezi meydanının kozmopolit tadına varılır.
29 / 30
Nerede ne yemeli?
29. Yeniköy Börekçisi'nin kurabiyeleri: Üzeri susamlı tatlı kurabiyeleri çayın yanında vazgeçilmez tattır.
30 / 30
Nerede ne yemeli?
30. Çengelköy İskele'nin deniz mahsulleri güveci: Lezzeti ve bütün o malzemelerin verdiği enerji düşünülerek bu yemeğe Atom adı verilmiş.