Kral III. Charles'ın Taç Giyme Tarihi Belli Oldu

Buckingham Sarayı, Kral III. Charles'ın taç giyme töreniyle ilgili ayrıntılar belli oldu.

Giriş Tarihi: 12.10.2022 16:36

Buckingham Sarayı, Kral III. Charles'ın taç giyme töreninin 6 Mayıs 2023'te gerçekleşeceğini duyurdu. Bir sözcü töreninin Londra'daki Westminster Abbey'de yapılacağını ve hükümdarın Kraliçe Consort Camilla ile birlikte taç giyeceğini doğruladı.

Daha önce tahmin edildiği gibi, tarihi olay öncekilere kıyasla kısıtlanacak. (Kraliçe II. Elizabeth'in 1953'teki üç saatlik taç giyme töreni İngiliz halkına 1.57 milyon sterline mal oldu).

İngiltere şu anda bir yaşam maliyeti krizinin ortasında ve durgunluğun eşiğindeyken, Charles'ın taç giyme töreninin kendisinden öncekilerle aynı temel unsurları koruyacak olsa da, törenin daha az gösterişli ve "çağımızın ruhunu" tanıyan bir şekilde gerçekleşeceği öngörülüyor. Sözcü, "Taç giyme töreni, uzun süredir devam eden geleneklere ve gösterilere dayanırken, hükümdarın bugünkü rolünü yansıtacak ve geleceğe bakacaktır" diye ekliyor.

Westminster Abbey, 1066'dan beri son dokuz yüzyıldır taç giyme törenlerinin yeri oldu; hizmet Canterbury Başpiskoposu tarafından yürütülüyor.

Dünyanın dört bir yanından dünya liderlerinin ve kraliyet ailesinin katılacağı törende Kral Charles taç giyme yemini edecek ve St. Edward's Crown'u takacak. 22 ayar altın, elmas, yakut, ametist, safir, granat, topaz ve turmalinden yapılmıştır.

Altın Küre Operasyonu kod adı altında planlanan Charles'ın taç giyme töreninin birçok detayı çok önceden planlandı. Saray yetkilileri daha fazla bilgi konusunda ağzını sıkı tutmaya devam etse de, kaynaklar bu sefer maliyetleri düşük tutmaya ve "daha az telaşlı" görünmeye vurgu yapıldığını söylüyor. Bu, Kral Charles'ın önceki hükümdarlardan daha az kıyafet değişikliği yapmasını, tören uzunluğunu sadece bir saate indirmesini ve altın külçelerinin sunumu gibi daha fazla zaman alan ve abartılı unsurların bir kısmını ortadan kaldırmayı içeriyor.

İngiltere'nin Kral III. Charles'ın taç giyme töreni için resmi tatil yapması bekleniyordu, ancak kaynaklar o zamandan beri bunun bir hafta sonu olması nedeniyle böyle olmayacağını doğruladı.

BİZE ULAŞIN