İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth 96 Yaşında Hayatını Kaybetti

Kraliçe 2. Elizabeth İngiltere'de 70 yıldır hüküm sürdü.

Giriş Tarihi: 09.09.2022 10:29 Güncelleme Tarihi: 09.09.2022 10:34

İngiliz kraliyet reisi ve dünyanın en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth, 96 yaşında öldü. Kraliyet ailesi İngiltere saatiyle 18:00'de yaptığı açıklamada, "Kraliçe bu öğleden sonra Balmoral'da huzur içinde öldü. Kral ve Kraliçe Eşi bu akşam Balmoral'da kalacak ve yarın Londra'ya dönecekler." denildi.

Kraliyet ailesinin kıdemli üyeleri, İskoçya'daki ikametgahı olan Balmoral Kalesi'nde toplandı.

Kraliçe, İngiltere'yi 70 yıllık rekor bir süre boyunca yöneten eşi görülmemiş bir Platin Jübile'yi yakın zamanda kutladı. 21 Nisan 1926'da doğdu, Kral George VI ve Kraliçe Anne Kraliçe Elizabeth'in kızı ve 2002'de vefat eden Snowdon Kontesi Prenses Margaret'in (21 Ağustos 1930 doğumlu) ablasıydı.

Kraliçesi II. Elizabeth, 20 Kasım 1947'de Londra'daki Westminster Abbey'de, daha sonra Edinburgh Dükü Kraliyet Ekselansları Prens Philip unvanını alacak olan eski Yunan kraliyet ailesi Philip Mountbatten ile evlendi. Kraliçe ve dük ilk olarak 1934'te Prenses Marina'nın düğününde bir araya geldi. Yunanistan ve Danimarka ve Kent Dükü Prens George, daha sonra 1939'da Dartmouth'daki Kraliyet Deniz Koleji'nde yeniden bir araya geldi ve ikisinin aşık olduğu bildirildi. Kraliyet çifti yetmiş yılı aşkın bir süredir evliydi ve dört çocukları oldu: Charles, Galler Prensi (1948); Anne, Kraliyet Prensesi (1950); Andrew, York Dükü (1960); ve Edward, Wessex Kontu (1964). Philip 9 Nisan 2021'de 99 yaşında öldü.

Prenses Elizabeth, 1952'de babasının akciğer kanserinden ölümünün ardından İngiliz kraliyet tahtına geçerek kraliçe oldu. O zamandan beri, 54 bağımsız ulustan oluşan bir derneğe liderlik ettiği ve uluslararası sosyoekonomik değişimin bir gücü haline geldiği Commonwealth'in başkanı olarak görev yaptı.

Kraliçe, 70 yıllık saltanatı boyunca 110'dan fazla ülkeyi ziyaret etti ve II. Dünya Savaşı, Soğuk Savaş ve Brexit krizi de dahil olmak üzere modern tarihin en önemli noktalarından bazılarını yaşadı.

Kate Middleton ve Meghan Markle Neden Kraliçe'yi Ziyaret Etmedi?

Kraliyet ailesinin kıdemli üyeleri, tıbbi gözetim altında kaldığında Kraliçe II. Elizabeth'i ziyaret etmek için İskoçya'ya gitti ; Ancak Düşes Kate aralarında değildi.

Bir kraliyet kaynağı, Cambridge Düşesi'nin kendisi ve Prens William'ın üç çocuğuyla birlikte Windsor'da kaldığını, Prens Harry, Prens Charles, Prens Edward ve Prens Andrew, Balmoral Şatosu'na gittiğini doğruladı.

Daha geçen gün, Cambridge çocukları; Prens George, Prenses Charlotte ve Prens Louis yeni okullarına (Londra'daki Kensington Sarayı'ndan Windsor'daki Adelaide Cottage'a taşınmalarının ardından katıldıkları) ilk turları ve okulla resmi toplantıları için gittiler.

Düşes Meghan da Balmoral'a gitmedi. Bir kaynak, WellChild Ödüllerine katılmasa da İngiltere'de kaldığını doğruladı.

Kraliyet muhabiri Omid Scobie bir tweet'te, "Bir kaynak, yalnızca Prens Harry'nin Balmoral'a seyahat ettiğini belirtti" dedi. "Cambridge Düşesi (üç çocuğuyla birlikte Windsor'da olan) gibi, Sussex Düşesi de İngiltere'de kalıyor (ama yine de bu geceki WellChild Ödüllerine katılmıyor)."

BİZE ULAŞIN