Barcelona Şehir Rehberi

Her gün bir etkinliğin olduğu bu şehirde canınızın sıkılması için vakit olmuyor.

Giriş Tarihi: 29.06.2022 13:41

İlker Topdemir

Avrupa'nın en cazip şehirlerinden biri olan Katalonya'nın başkenti, kozmopolit havasıyla birçok insanın favorisi. Barcelona'da Nisan ile Ekim ayları arası en yağışsız ve en keyifli zamanlar olarak biliniyor. Neredeyse her gün bir etkinliğin olduğu şehirde canınızın sıkılmasına vakit olmuyor.

İstanbul'dan El Prat Havalimanı'na karşılıklı seferler bulunmakta. Barcelona'daki El Prat Havalimanı'ndan şehre ulaşmak için birkaç seçeneğiniz var. Havaalanından şehre her 30 dakikada bir tren var ve üç ana tren istasyonunda duruyor: Uber ya da taksi ile şehre 25-30 dakikada 40 Euro gibi bir ücret ödeyerek ulaşabilirsiniz.

Başka bir seçenek ise havalimanından doğrudan şehir merkezine giden ekspres otobüs servisini kullanmak. 5 Euro gibi bir fiyat ödeyerek şehir merkezine rahatlıkla varabilirsiniz. Her zevke uygun yapılacak bir çok şeyin olduğu şehirde; kültürden sanata, gece hayatından kumsalda uzanmaya kadar her türlü seçenek mevcut. Bunların yanı sıra tapas denince akla gelen en önemli şehirlerden biridir Barcelona.


Almanac Otel

NEREDE KALINIR?
Konaklama için şehrin en yeni, en cool, en butik otelini seçtim: Almanac otel grubunun 2018'de açtığı, pandemiden dolayı çok konaklama alamadıkları için 2022 yılında hâlâ yepyeni görünen Almanac Barcelona.

Burası, konsepti daha çok ev hissi veren, rahatlığı öne çıkaran, şehrin merkezinde konumlanan, teras barı ile inanılmaz keyifli bir 5 yıldızlı otel. Eixample ve Passeig de Gracia bölgelerine 5 dakika yürüme mesafesinde; gün içinde alışveriş çantalarını kolayca otele bırakıp, şehirde gezmeye devam edebilirsiniz.

Toplam 60 oda ve 32 suitin yer aldığı otelin Virens adında bir restoranı ve çatısında ise Azimuth adında bir barı bulunmakta. Virens, Michelin yıldızlı şef Rodrigo de la Calle'nin yönetiminde açılmış. Tümüyle yerel vejetaryen tarifleri olan ve denenmesi gereken bir restoran. Sunumları, tatları ve özel yapım içecekleri ile herkesin bir kere deneyimlemesi gereken bir yer.

Azimuth Bar ise hem yemek alabileceğiniz hem de kokteylleri deneyimleyip Barcelona'yı seyredebileceğiniz, yaz aylarında ayrıca açık havuz keyfi yapabileceğiniz harika bir mekan.

NEREDE YENİR
El Mercat

Tam bir öğlen tapas mekanı. Şehrin Eixample bölgesinde bulunan, öğle saatlerinden gece yarısına kadar açık olan salaş bir yer. Patatas Bravas ve
deniz ürünleri şahane. Sakın saat 14:00'ten önce gitmeyin; garsonlar, "Kahvaltıya mı geldiniz?" diye sorabilirler.

The Chok
Barcelona'da altı şubesi olan, tatlı severlerin bir numaralı adresi. Çikolataya doyacağınız, günlük olarak üretilen birbirinden enfes tatlı çeşitleri ile mutlaka denenmesi gereken bir mekan. Siparişinizi isterseniz The Chok şubelerinde kahve eşliğinde ya da paket olarak alarak kulaklarınıza kadar mutlu olabilirsiniz.

Paco Meralgo
Güzel bir akşam yemeği için güzel bir tapas restoranı. Kaliteli ve taze ürünleri, inanılmaz deniz mahsulleri ile lokallerin çok tercih ettiği bir adres. Özellikle denemesi gerekenler; domatesli ton balığı salatası ve supya balığından yapılan kroketler. Rezervasyon yaptırmadan gitmeyin, yer bulmanız zor olabilir.


Boca Grande

Boca Grande
Şehrin en iyi restoranlarından biri. Deniz ürünleri ve kokteylleri ile ün salmış bir restoran; ayrıca dünyanın en iyileri listesine de girmiş. Oldukça şık olan restoranda gecenin ilerleyen saatlerinde DJ eşliğinde yemeklerinizi yemeye devam edebilir ya da buraya sırf kokteylleri için de uğrayabilirsiniz. Özellikle paella sevenler için doğru bir adres. Rezervasyonu önceden yapmayı unutmayın.

Bar Canete
Klasik bir Barcelona restoranı; her zaman kalabalık ve gürültülü. Saat 22:00'ye kadar turistlerin daha çok olduğu, 22:00 sonrası lokallerin
geldiği inanılmaz keyifli bir restoran. Deniz ürünlerine doyacağınız, tatlıya mutlaka yer bırakmanız gereken bir yer. Crema Catalana isimli tatlıyı yemeden sakın ayrılmayın.

Assunta Madre
Barcelona'daki en iyi İtalyan restoranı. Haftanın 7 günü açık. Zengin deniz ürünleriyle İtalyan makarnaları birleşince ortaya enfes yemekler çıkmış. Şehrin en pahalı adreslerinden. Restorana girişte küçük bir market var; buradan yiyeceğiniz balıkları, deniz ürünlerini seçiyorsunuz. Özellikle romantik kutlamalar için ideal.


El Mercat

Görmeniz gereken 8 özel yer
Picasso Müzesi
Park Güell
Catedral de Barcelona
La Rambla Caddesi'nde yürüyüş
La Sagrada Familia
Montjuïc Tepesi
Casa Vicens
La Boquera Market

BİZE ULAŞIN