Justin Bieber Yüz Felci Nedeniyle Gösterilerini Erteledi

Şarkıcıya Ramsay Hunt sendromu teşhisi kondu.

Giriş Tarihi: 14.06.2022 11:30

Justin Bieber bu hafta planlandığı gibi New York'ta sahne almayacak.

Bieber, Manhattan'da bu hafta yapması planlanan şovlarını son teşhisi nedeniyle ertelediğini duyurdu. Pazartesi ve Salı günü Madison Square Garden'da sahne alacaktı.

Mekan, Bieber'ın tur organizatörü AEG Presents'ın yaptığı bir açıklama ile bir Instagram gönderisi paylaştı. "Justin'in devam eden tıbbi durumu nedeniyle, New York City'deki Madison Square Garden'daki bu haftaki Justice Tour gösterileri ertelenecek. Justin mümkün olan en iyi tıbbi bakımı alıyor ve o ve doktorlar en kısa sürede tura devam etmeye kararlı."

Geçen Cuma, Bieber, bir suçiçeği-zoster virüsünün kafadaki bir siniri enfekte etmesiyle ortaya çıkan bir durum olan Ramsay Hunt sendromu teşhisi konduğunu Instagram videosu aracılığıyla açıkladı. Bieber, diğer şeylerin yanı sıra, yüzünün yarısının tamamen felç olmasına neden olduğunu söyledi.

Klipte izleyiciler onun kısıtlı hareketini görebiliyordu.

"Gördüğünüz gibi bu oldukça ciddi. Keşke durum böyle olmasaydı, ama açıkçası, vücudum bana yavaşlamam gerektiğini söylüyor ve umarım anlarsınız ve bu zamanı sadece dinlenmek için kullanacağım. Yüzde 100'e geri dön ki yapmak için doğduğum şeyi yapabileyim" dedi.

Ayrıca bir Instagram Hikayesinde "yemek yemenin giderek zorlaştığını" söyledi ve hayranlarından onun için dua etmelerini istedi.

Geçen hafta, taraftarlar onun durumundan haberdar olmadan önce Bieber, Toronto'daki Scotiabank Arena'daki ve Washington DC'deki Capital One Arena'daki gösterilerini erteledi.

Kısa süre önce kalp krizi geçiren şarkıcının eşi Hailey Bieber , Cuma günü şarkıcının teşhis açıklama videosunu ve Madison Square Garden'ın Pazar günü ertelenen gösterileriyle ilgili açıklamasını beyaz kalp emojisi ekleyerek paylaştı.

HAILEY BIEBER DA BENZER ŞEYLER YAŞADI
Justin Bieber ile evli olan ünlü model Hailey Bieber da yakın zamanda benzer bir rahatsızlıkla gündeme gelmişti. Kahvaltı esnasında felç benzeri belirtiler gösterince acil olarak hastaneye kaldıran model, "Perşembe sabahı eşimle kahvaltı ederken felç benzeri semptomlar göstermeye başladım ve derhal hastaneye kaldırıldım. Beynimde küçük bir kan pıhtısına rastladılar, bu da kısa bir süreliğine oksijen kaybına neden oldu ama birkaç saat içinde tamamen iyileşmiştim" demişti.

Şarkıcı eşinin sağlık durumuyla ilgili, "Hayat sizi devamlı şaşırtıyor. Çok fazla kontol edemiyorsunuz" açıklamasında bulundu. Eşinin sağlık durumunun daha iyiye gittiğini ama gerçekten korkutucu bir süreçten geçtiklerini "Durumu gayet iyi, o çok güçlü bir insan" ifadesini kullanmıştı.

RAMSAY HUNT SENDROMU NEDİR?
Ramsay Hunt sendromu (RHS) akut olarak gelişen yüz felcidir. Varicella Zoster adlı virürün neden olduğu ve genelde orta yaşlılarda görülen hastalık, kendini şiddetli kulak ağrısıyla belli ediyor. Virüs, özellikle de yüz sinirlerini etkilediği için Bieber'da da görülen yüz felci gibi semptomlara neden oluyor.

Bir başka yüz felci çeşidi olan Bell felci gibi yüzde 50 oranında kendiliğinden iyileşme sıklığı olmasına rağmen Ramsay Hunt sendromunun etkileri daha tehlikeli olarak görülüyor. Varicella Zoster virüsü, yıllarca kendini belli etmezken, özellikle yaşlılarda ve bağışıklık yetmezliği olan kişilerde, Ramsay Hunt sendromu şeklinde yeniden kendini gösterebiliyor. Nadir olarak, virüs büyük beyin arterlerine yayılarak kan damarlarının iltihaplanmasına neden olarak felçle sonuçlanabiliyor.

Uzmanlar, suçiçeği geçiren hastalarda bu hastalığa neden olan virüsün yıllar sonra kendini yüz felci şeklinde yeniden gösterebildiğine dikkat çekerken, virüsün özellikle sinir dokularına yerleşme eğiliminde olduğunu ve bağışıklık sistemi zayıflamış kişilerde bir anda ortaya çıkabildiğini belirtiyor.

Uzmanlara göre kanser, immün yetmezlik sendromu gibi bağışıklık yetmezliği olan kişilerde virüs daha derin dokulara girebiliyor.

RAMSAY HUNT SENDROMU BELİRTİLERİ
Deride ağrılı veziküller (hücre içi kese)
Ağızda yumuşak damak erozyonları ve ülserleri
Tat alma bozukluğu
Güçlü ağrı
Ateş
Gözyaşı akması
Sensorinöral işitme sorunları
Vertigo (baş dönmesi)
Bölgesel lenfadenopati (lenf düğümlerinin büyüklük veya kıvam açısından anormal olduğu bir hastalık)
Erken tedavi ile yüzde sinir felcinin düzelebildiğini söyleyen uzmanlar, bu hastalığa karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek gerektiğine dikkat çekiyor.

BİZE ULAŞIN